Γυρίζει σελίδα η Έρευνα στην Κρήτη. Όπως αποκαλύπτει ο συντονιστής της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κρήτης Γ. Νεοφώτιστος, μέσω Ευρωπαϊκού Προγράμματος έρχεται στην Κρήτη μεγάλο \’\’πακέτο\’\’ πολλών εκατομμυρίων ευρώ με στόχο την ενίσχυση της Έρευνας. Τα χρήματα θα απορροφηθούν από το Ι.Τ.Ε. και το Πανεπιστήμιο Κρήτης αλλάζοντας εντελώς το χάρτη. 

Συγκεκριμένα ο κ. Νεοφώτιστος τόνισε:

\’\’Πήραμε ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα. Ήταν το μεγαλύτερο από τα προγράμματα που απευθύνονται σε περιφέρειες της Ευρώπης. Μόνο ως Φυσικό θα έχουμε περίπου 5 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 3 χρόνια\’\’. 
Εκτός του Τμήματος Φυσικής, χρήματα θα απορροφήσει και η Βιολογία, όπως και το ΙΤΕ. Πρόκειται για μια σημαντική \’\’ένεση\’\’ αφού δε θα μιλάμε πλέον για ερευνητές των 400ων ευρώ, αλλά με διπλάσιες αποδοχές που θα μπορούν απερίσκεπτοι να βοηθήσουν την καινοτομία. 

Πως μεταφράζεται όμως σύμφωνα με τον κ. Νεοφώτιστο αυτή η χρηματοδότηση:

\’\’Θα έχουμε ένα διψήφιο αριθμό διδακτορικών ερευνητών. Αυτό που θα συμβεί τα επόμενα χρόνια, είναι ότι θα προκύψουν θέσεις εργασίας για την καινοτομία και έρευνα. Θα αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός, θα αναπτυχθεί η ερευνητική δραστηριότητα, ενώ θα έχουμε συνεργασία με δέκα πολύ μεγάλα πανεπιστήμια της Ευρώπης. Στοχεύουμε στην κατάκτηση του μέλλοντος\’\’.

flashnews.gr/ M. Αλεξάκης 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook