Μπαράζ απειλητικών τηλεφωνημάτων για τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών σε δικαστικά κτίρια ανά την Αθήνα, σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας.

Η αρχή έγινε στις 08:22 όταν άγνωστος τηλεφώνησε στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 και ανέφερε πως θα εκραγεί βόμβα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί που ελέγχουν στα κτίρια πιθανά σημεία που μπορεί να έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός, ωστόσο δεν κρίθηκε απαραίτητο να γίνει εκκένωση.

Στις 08:53 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και προειδοποίησε ότι και στο χώρο όπου στεγάζεται το Εφετείο της Αθήνας έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός και θα ακολουθήσει έκρηξη. Μάλιστα ο άγνωστος δεν έδωσε κάποιο χρονικό περιθώριο για την πραγματοποίηση της έκρηξης.

Στο Εφετείο της Αθήνας, που βρίσκεται πίσω από τον Αρειο Πάγο, επί της οδού Λουκάρεως η οποία μάλιστα έχει αποκλειστεί από την κυκλοφορία, βρίσκονται ήδη πυροτεχνουργοί, οι οποίοι ελέγχουν τον χώρο των δικαστηρίων, ενώ ταυτόχρονα έγινε εκκένωση του κτιρίου.

Τρίτο τηλεφώνημα, αυτή τη φορά για τον Άρειο Πάγο, ακολούθησε στις 09:28, οπότε άγνωστος ενημέρωσε τη Γραμματεία του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι σε δύο ώρες θα εκραγεί βόμβα. Αμέσως ο Άρειος Πάγος εκκενώθηκε και θα ακολουθήσει έρευνα από τους πυροτεχνουργούς.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook