Μετά τις παραιτήσεις του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, για τις αποκρατικοποιήσεις, Τάκη Αθανασόπουλου και του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου, τώρα άλλος ένας κυβερνητικός αξιωματούχος σε νευραλγικό πόστο, ο κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος υποβάλλει την παραίτησή του.

Ο κ. Ευσταθόπουλος, όπως και οι άλλοι 2 ήταν μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ την περίοδο 2007 – 2009

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της CAEN στη Γαλλία. Δικηγόρος Αθηνών από το 1974 έως το 2002, διετέλεσε ειδικός συνεργάτης της Βουλής των Ελλήνων (1977) και σύμβουλος του υπουργείου Συντονισμού στη Γενική Διεύθυνση Σχέσεων Ελλάδος Ε.Ο.Κ. (1978-1980. Σύμβουλος της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, ενώ από το 1996 έως το 2001 ήταν Γενικός Γραμματέας της Πολιτικής Ομάδας του Ε.Λ.Κ. στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διετέλεσε ειδικός γραμματέας για την Ανταγωνιστικότητα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και γενικός γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Συμμετείχε, στα διοικητικά Συμβούλια της ΕΚΟ ΑΒΕΕ, της Δ.Ε.Η, ενώ διατέλεσε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης και εθνικός εκπρόσωπος στην Ομάδα Υψηλού Επιπέδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Βελτίωση της Νομοθεσίας.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ για σύμβαση που υπέγραψε το 2007 για την δημιουργία μονάδας παραγωγής στο Αλιβέρι, η οποία φέρεται να ζημίωσε κατά 100 εκατομμύρια ευρώ την ΔΕΗ φαίνεται να αποδομεί από στελέχη την κυβέρνηση!

Ο τέως πλεον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Μέργος υπέβαλαν, το Σάββατο, τις παραιτήσεις τους.

Και οι δυο παραιτήθηκαν για λόγους ευθιξίας, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ. «Δε συμμετείχα στη λήψη της απόφασης, η άσκηση δίωξης εναντίον μου είναι αβάσιμη» αναφέρει ο Γ. Μέργος στην επιστολή του, ενώ ο Τάκης Αθανασόπουλος τονίζει πως «η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου προήδρευα, παρέχει την ευκαιρία απόδειξης ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ».

Ο αντικατάστασης του Γιώργου Μέργου βρέθηκε ήδη, είναι η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, γενική γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών.

 

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook