Πλούσιες αποκριάτικες εκδηλώσεις, για μικρούς αλλά και για μεγάλους, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στο Δήμο Φαιστού. Η εορταστική διάθεση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί όπου στις Μοίρες είχε στηθεί ένα ξέφρενο γλέντι για τα μικρά παιδιά υπό τους ρυθμούς της μουσικής που έπαιζε, δίνοντας τόνο στην εκδήλωση.
Στις 12 ακριβώς, ξεκίνησε η παιδική καρναβαλική παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν μαθητές από τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Φαιστού. Περισσότερα από 300 παιδιά παρέλασαν και έδειξαν να το απολαμβάνουν με την ψυχή τους. Επίσης πλήθος κόσμου και πολλοί καρναβαλιστές συμμετείχαν και αυτοί με τον δικό τους τρόπο δίνοντας μια άλλη αίσθηση στην εκδήλωση. 
Σε αυτό συνετέλεσε και ο καλός καιρός που επέτρεψε στις οικογένειες να κατηφορίσουν στο κέντρο των Μοιρών και να απολαύσουν την παρέλαση, αλλά και μια ηλιόλουστη μέρα.
Το 2ο παιδικό Καρναβάλι Δήμου Φαιστού, ξεπέρασε κάθε προσδοκία με τη συμμετοχή γονιών και εκπαιδευτικών στα πληρώματα που είχαν πολλά διαφορετικά θέματα, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, καθώς παρέλασαν στο κεντρικό δρόμο των Μοιρών. 
Μια διοργάνωση που ξεκίνησε πέρυσι, συνεχίστηκε και φέτος, καθώς ο Δήμος Φαιστού πραγματοποίησε με τη συμβολή του αρμόδιου αντιδημάρχου πολιτισμού κ. Γ. Φασομυτάκη και τη συνεργασία της Προέδρου της δημοτικής ενότητας Μοιρών κ. Ζ. Πετράκη μια πρωτοφανής σε παλμό και συμμετοχή παιδιών, εκδήλωση που αποτελεί θεσμό πλέον για τη Μεσαρά. Στο τέλος της παρέλασης μοιράστηκαν δώρα στις τυχερές ομάδες, ενώ όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου στο 3ο παιδικό καρναβάλι Δήμου Φαιστού.
Το πάρτυ συνεχίστηκε μέχρι το απόγευμα όπου οι μικροί μας φίλοι ξεφάντωσαν με την ψυχή τους υπό τους ρυθμούς της μουσικής του Ράδιο Μοίρες. Για την επιτυχημένη αυτή εκδήλωση εργάστηκαν εθελοντικά πάρα πολλά άτομα στα οποία οφείλουμε να ευχαριστήσουμε. 
Ο Δήμος Φαιστού ευχαριστεί το Ράδιο Μοίρες, τον Dream fm, την ομάδα ΔΙΑΣ, τον Ερυθρό Σταυρό και τη Βότομος Α.Ε για την πολύτιμη βοήθεια τους. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην παρουσιάστρια Β. Χαλκιαδάκη για το ρυθμό και το κέφι που προσέφερε στο καρναβάλι, καθώς και για τα δώρα που προσέφεραν τα χρυσοχοεία Φασομυτάκη Γ., Ρομπογιαννάκη Φ. και Κουλεντάκη Ι., στις τυχερές ομάδες που παρέλασαν.
Η Δήμαρχος Φαιστού καθώς και οι αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι που παραβρέθηκαν στην παρέλαση εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την τεράστια επιτυχία της εκδήλωσης. Η κ. Πετρακογιώργη δήλωσε ότι: «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους αυτούς που εργάστηκαν εθελοντικά και βοήθησαν στην προετοιμασία των στολών, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στη διεξαγωγή μιας τόσο επιτυχημένης εκδήλωσης».
Η καρναβαλική διάθεση δεν σταμάτησε όμως εκεί, καθώς οι αποκριάτικες εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και στο Ζαρό σε μια διοργάνωση που πραγματοποίησε η Καρναβαλική Επιτροπή Ζαρού, τελέστηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού και τη στήριξαν πλήθος τοπικών φορέων και επιχειρήσεων. Στη μεγάλη παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους του Ζαρού είχε στηθεί από νωρίς ένα μεγάλο γλέντι με μουσική και άφθονο κρασί που κερνούσαν τους επισκέπτες καθώς ανηφόρισαν στο Ζαρό για να παρακολουθήσουν την παρέλαση αλλά και να ξεφύγουν λίγο από την ρουτίνα της καθημερινότητας.
Η μεγάλη παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι με τη συμμετοχή 22 αρμάτων τα οποία παρέλασαν υπό τις επευφημίες του πλήθους που είχε κατακλίσει κυριολεκτικά κάθε στενό πλησίον του κεντρικού δρόμου. Στην παρέλαση εκτός της Δημάρχου Φαιστού, παραβρέθηκαν Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και πλήθος κόσμου που συμμετείχε εμψυχώνοντας τα πληρώματα που παρέλασαν. 
Μετά το τέλος της παρέλασης ακολούθησε γλέντι και προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη Κυριακή το βράδυ όπου και θα γίνει το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στην κεντρική πλατεία του Ζαρού.
Να σημειωθεί ότι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα στο Δήμο Φαιστού με αποκορύφωμα την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο Τυμπάκι την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι. Εκεί ο πολιτιστικός σύλλογος Τυμπακίου σε συνεργασία με το Δήμο Φαιστού έχουν ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις και μας υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία. 
Το γλέντι όμως δεν σταματά εκεί καθώς οι εκδηλώσεις του Δήμου, συνεχίζονται με τη νυχτερινή καρναβαλική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην Πόμπια στις 6 το απόγευμα. Το παλαιότερο καρναβάλι της Μεσαράς αλλά και του νομού Ηρακλείου συμπληρώνει αισίως 35 χρόνια ζωής συμβάλλοντας με τον τρόπο του στα πολιτιστικά δρώμενα και τη διάδοση της παράδοσης του τόπου μας. 
Φέτος οι άνθρωποι από τον πολιτιστικό σύλλογο Πόμπιας μας υπόσχονται άφθονο γέλιο καθώς την επιμέλεια της παρουσίασης έχει αναλάβει ο γνωστός σε όλους Στάθης Μονιάκης, που με τα ανέκδοτα του θα δώσει άλλο τόνο στην εκδήλωση, ενώ για 2η συνεχή χρονιά θα υπάρχει συμμετοχή από καρναβαλική ομάδα της Γερμανίας. Σας περιμένουμε όλους να ξεφαντώσετε στο πλούσιο αποκριάτικο πρόγραμμα του Δήμου Φαιστού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook