Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών οργανώνει την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 και ώρα 19.30΄ στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης διπλή εκδήλωση (διάλεξη και ξενάγηση), στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης Θωμάς Παπαδοπεράκης, Ζωγραφική (28/11/2012–25/05/2013).
Στις 19.30΄ στο Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την ιστορικό τέχνης, κυρία Ντενίζ-Χλόη Αλεβίζου με τίτλο Το έργο του Θωμά Παπαδοπεράκη μέσα από τις αναφορές του. 
Η διάλεξη έχει σκοπό να προβάλλει αλλά και να φωτίσει άγνωστες πτυχές των αναζητήσεων του σημαντικού αυτού νεοέλληνα καλλιτέχνη, το έργο του οποίου βρέθηκε, και συνεχίζει έως σήμερα να βρίσκεται, σε γόνιμο διάλογο με τα μεγάλα ζητήματα που τέθηκαν σε διεθνές επίπεδο για την σύγχρονη τέχνη.
Στις 20.30΄ θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση από την γλύπτρια και αδελφή του ζωγράφου κυρία Ασπασία Παπαδοπεράκη. Η γενναιόδωρη εκ μέρους της προσφορά σημαντικού αριθμού έργων του κρητικού καλλιτέχνη αποτελεί τον πυρήνα της περιοδικής έκθεσης αλλά και της Συλλογής Θωμά Παπαδοπεράκη στο ΙΜΚ.
Η παραπάνω έκθεση συνοδεύεται από την κυκλοφορία του βιβλίου Θωμάς Παπαδοπεράκης. Η Συλλογή Θωμά Παπαδοπεράκη στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, Κλ. Μιτσοτάκη (επιμ.), ΕΚΙΜ 2012, του οποίου η αγγλική έκδοση αναρτήθηκε και είναι προσβάσιμη για κάθε ενδιαφερόμενο στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου www.historical-museum.gr, με τον τίτλο Thomas Papadoperakis. The Aspasia Papadoperaki Donation to the Historical Museum of Crete.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook