Τελευταία ενημέρωση: 16:18

Περισσότεροι από 30 μετανάστες (συγκεκριμένα 34) και δύο Έλληνες δουλέμποροι έχουν πιθανότατα προσαχθεί κατά την χθεσινή αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσαρά (Δείτε Εδώ), μετά τις πληροφορίες ότι στην περιοχή κυκλοφορούσαν αλλοδαποί οι οποίοι πιθανότατα ετοιμαζόντουσαν να φύγουν από τα νότια παράλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr επρόκειτο για Πακιστανούς, Παλαιστινίους, Αφγανούς, Σύρους και Σομαλούς. Οι δουλέμποροι είχαν εισπράξει από τον κάθε ένα 1000 ευρώ (τουλάχιστον) για να τους φέρουν μέχρι εδώ και να τους στείλουν πιθανότατα στην Ιταλία με πλοιάριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι μετανάστες έμεναν όλες τις τελευταίες ημέρες στοιβαγμένοι σε ένα μικρο σπίτι στη Μεσαρά μέχρι να αναχωρήσουν για την Ιταλία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθησαν, χθες (10.03.2013) το απόγευμα, στο 45ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Αγίας Γαλήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσσαράς, τριάντα τέσσερεις (34) αλλοδαποί, ηλικίας από 18 έως 34 ετών, (δέκα πέντε (15) αλλοδαποί υπήκοοι Σομαλίας, οκτώ (8) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, επτά (7) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν, ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Παλαιστίνης και ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ), οι οποίοι δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις διαμονής τους στη χώρα και οι δύο από αυτούς, ο ένας (1) υπήκοος Συρίας και ο ένας (1) υπήκοος Ιράκ διευκόλυναν παράλληλα τη μετακίνηση των υπολοίπων μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια εποχούμενης περιπολίας, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντοπίστηκαν σταθμευμένα, δύο οχήματα ( ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα Ι.Χ.Φ), ακολούθησε έλεγχος και κατά τη διάρκεια αυτού, συνελήφθησαν τέσσερις (4) διακινητές καθώς και οι τριάντα δύο (32) αλλοδαποί, οι οποίοι όπως προέκυψε από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, περίμεναν την προσέγγιση πλοίου, με σκοπό την επιβίβαση τους σ΄ αυτό και τη μετάβαση τους στην Ιταλία, ενώ οι δύο αλλοδαποί (υπήκοοι Συρίας και Ιράκ) καθώς και δυο ημεδαποί ηλικίας 39 και 42 ετών, διευκόλυναν την παράνομη μεταφορά τους.

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (11.03.2013) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook