Με μια επιστολή – καταπέλτη η Τ.Ο. της Ν.Δ. στην Ιεράπετρα έκανε γνωστή την παραίτηση όλων των μελών της από κάθε κομματικό αξίωμα, εφόσον δεν αλλάξει κάτι άμεσα σχετικά με το Σχέδιο Αθηνά και την αποψίλωση του Δήμου από υπηρεσίες.

Στην επιστολή αναφέρουν : 

\”Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, όσον αφορά το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» για την τριτοβάθμια παιδεία στην χώρα μας, το ποτήρι για την περιοχή της Ιεράπετρας ξεχείλισε!

Από τον Ιούνιο του 2012, που ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε τα καθήκοντα διακυβέρνησης της Χώρας, όλοι εμείς, στελέχη και απλοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, που τον πιστέψαμε και τον στηρίξαμε στις δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε να λάβει για την Χώρα, θεωρήσαμε ότι η βασική δέσμευση του θα γινόταν πραγματικότητα!
Και ποια ήταν αυτή η βασική δέσμευση του; Μα φυσικά το σταμάτημα της κατρακύλας των οριζόντιων μέτρων, είτε σε οικονομικό επίπεδο είτε σε δημοσιονομικό, που μέχρι εκείνη την στιγμή το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επέβαλε, και που δημιουργούσαν (τα μέτρα) μεγάλες κοινωνικές αδικίες. 
Δηλαδή με άλλα λόγια την μεγαλύτερη δέσμευσή του για ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
Σκληρά αναγκαία μέτρα, για την παλινόρθωση της Χώρας, αλλά με ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! Σε αυτό πιστέψαμε…..
Ο τόπος μας, η Ιεράπετρα, είναι το μοναδικό αστικό κέντρο στα νότια παράλια της Κρήτης. Ο τέταρτος μεγαλύτερος Δήμος της Κρήτης. Ο κατεξοχήν τόπος παραγωγής πρώιμων κηπευτικών στην Ελλάδα, καθόλη την διάρκεια του έτους. Από τους μεγαλύτερους ελαιώνες της Ελλάδας και Δυναμικά αναπτυσσόμενος τόπος τουριστικού προορισμού τα τελευταία χρόνια με σημαντικές διακρίσεις.
Με αυτά τα χαρακτηριστικά, η περιοχή της Ιεράπετρας και οι κάτοικοί της προσφέρουν ένα μεγάλο μέρος στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν και στην οικονομία της Χώρας. 
Δεν ζει με επιδοτήσεις του κάμπου…
Δεν επαιτεί την χορηγία της Πολιτείας για να επιβιώσει.
Τουναντίον, προσφέρει, και προσφέρει αφιλοκερδώς και στην υπόλοιπη κοινωνία, με δράσεις όπως την ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ κηπευτικών προϊόντων στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Πρωτεύουσας Αθήνας (μέσω των κοινωνικών παντοπωλείων) αλλά και σε άλλα μέρη της Χώρας.
Ένας τέτοιος τόπος θα έπρεπε να έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δίκαιη μεταχείριση με τα υπόλοιπα αστικά κέντρα του Νομού Λασιθίου. Αυτό πίστεψαν και οι άνθρωποί της με την έλευση του Αντώνη Σαμαρά στην πρωθυπουργία της Χώρας. Πίστεψαν ότι επιτέλους το μάτι της κρατικής μέριμνας θα πέσει και στον ευλογημένο τόπο τους.
Εν έτη 2013, για να φτάσεις οδικώς από τον Άγιο Νικόλαο στην Ιεράπετρα που απέχει 30 χιλιόμετρα, απαιτούνται 40 λεπτά, όταν σε άλλες περιοχές της Χώρας σε 40 λεπτά διανύεις αποστάσεις εκατοντάδων χιλιομέτρων !
Όχι μόνο δεν είδαν, οι κάτοικοι της, να σταματάνε αδικίες δεκαετιών, αλλά άρχισε και ένας χορός νέων αδικιών για τον τόπο τους! Ο Δήμος με την μεγαλύτερη έκταση στον Νομό Λασιθίου, βλέπει να του υποβαθμίζουν και το Γενικό Νοσοκομείο του, και αρμοδιότητες του να μεταφέρονται στον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ. Νοσοκομείο που εξυπηρετεί περιοχές από την Βιάννο μέχρι τα όρια με τον Δήμο Σητείας, δηλαδή σχεδόν όλα τα νότια παράλια του Νομού μας αλλά και του όμορου Νομού Ηρακλείου. 
Με αποτέλεσμα να εύχεσαι να μην σου τύχει σοβαρό περιστατικό υγείας, διότι με τις αποστάσεις που θα πρέπει να διανυθούν μέσω του απαράδεκτου οδικού δικτύου, για να φτάσεις σε οργανωμένο Νοσοκομείο, μάλλον είναι προδιαγεγραμμένη η κατάληξη σου!
Νοσοκομείο που εξυπηρετεί τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, ο οποίος λόγω των φυτοφαρμάκων και της φύσης της δουλειάς, παίζει καθημερινά την ζωή του κορόνα γράμματα! Νοσοκομείο που θεωρείται πλέον ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ, από τους μεγάλους Tours Operators για την τουριστική ανάπτυξη μιας περιοχής. Αυτό το Νοσοκομείο υποβαθμίζεται.
Ο Δήμος που με κόπους και ΙΔΙΟΥΣ οικονομικούς πόρους στήριξε το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Κρήτης, προσφέροντας του κτίριο, υποδομές, οικονομικούς πόρους από τους πολίτες του, για την αρχική επένδυση εξοπλισμού του βλέπει να καταργείται μέσω του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ», αν και πληρεί τους κανόνες που έθετε το ίδιο το σχέδιο στους στόχους του. 
Και όχι μόνο βλέπει να του στερείται ένα σημαντικό κομμάτι του, με οικονομικές και κοινωνικές και αναπτυξιακές επιπτώσεις στον πληθυσμό του, αλλά βλέπει και να δημιουργείται σχολή Γεωπονίας Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής , η οποία μέχρι χτες το απόγευμα είχε έδρα τον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, και χτες το βράδυ έλαβε έδρα το ΗΡΑΚΛΕΙΟ!
Ο Δήμος με την μεγαλύτερη οικονομική δραστηριότητα στο Λασίθι, λόγω των καλλιεργειών πρώιμων κηπευτικών, λαδιού, αλλά και του αναπτυσσόμενου τουρισμού, στερείτε την Εφορεία, η οποία μεταφέρεται στον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, με αποτέλεσμα για ένα παράβολο 10 € να απατούνται και 20 € καυσίμων και ένα χαμένο μεροκάματο, για να μεταβείς στον Άγιο Νικόλαο να το προμηθευτείς!
Ο Δήμος με την μεγαλύτερη παραγωγή πρώιμων κηπευτικών και λαδιού στερείται το σημαντικό εργαλείο του ΕΘΙΑΓΕ, το οποίο καταργείται. Με αποτέλεσμα να αφήνει απροστάτευτο τον αγροτικό πληθυσμό στον κάθε λογής ανέλεγκτη διάδοσης πολλαπλασιαστικού υλικού, αλλά και έρευνας ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και νέων μεθόδων καλλιέργειας!
Ο Δήμος με το μεγαλύτερο πληθυσμό αλλοδαπών μεταναστών, στατιστικά αριθμούνται περί τις 10.000, στερείται το γραφείο αλλοδαπών, το οποίο μεταφέρεται στον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, με αποτέλεσμα την αφόρητη ταλαιπωρία των κατοίκων της αλλά και χάσιμο εσόδων από τον προϋπολογισμό του Δήμου!
Ο Δήμος και η πόλη της Ιεράπετρας με τα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα στα νότια του Νομού μας, (Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, ΙΕΚ) βλέπει να καταργείται η Μαθητική Εστία!
Ο Δήμος με την μεγαλύτερη εξαγωγή πρώιμων κηπευτικών προϊόντων βλέπει να καταργείται το γραφείο Τελωνείου, που μεταφέρεται στον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ!
Και ο κατάλογος συμπληρώνεται με τα καταστήματα του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, και πλέον οι κάτοικοι του Δήμου μας δεν ξέρουν τι άλλο ακόμα θα ακολουθήσει!
Αν όλα αυτά συνιστούν ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον τόπο μας, μάλλον την αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά! Θα συμφωνήσουμε ότι θέλει συμμάζεμα και δημοσιονομικό και οικονομικό η Χώρα μας! Θα συμφωνήσουμε ότι αυτό το συμμάζεμα, δεν θα μπορούσε να γίνει παρά μόνο με σκληρά μέτρα και δύσκολες αποφάσεις, σπάζοντας κατεστημένα και κακώς κείμενα δεκαετιών.
Όπως είπαμε όμως και στην αρχή της επιστολής μας, πιστέψαμε στην δέσμευση του Πρωθυπουργού μας Αντώνη Σαμαρά, για ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την οποία με όσα γίνονται στον τόπο μας δεν την βλέπουμε πλέον!
Δεν βλέπουμε τον λόγο που θα έπρεπε το Νοσοκομείο μας να υποβαθμιστεί και όλες οιαρμοδιότητες του να μεταφέρονται στον Άγιο Νικόλαο. Δεν θα μπορούσε να μείνει αυτοδύναμο? Δεν βλέπουμε τον λόγο γιατί η μοναδική εφορεία του Νομού μας, που μπορεί να ήταν επιβεβλημένη, να μην είναι στην Ιεράπετρα με το μεγαλύτερο όγκο οικονομικών συναλλαγών.
Δεν βλέπουμε τον λόγο γιατί το μοναδικό γραφείο αλλοδαπών στον Νομό μας να μην είναι στην πόλη με τον μεγαλύτερο πληθυσμό αυτών. Δεν βλέπουμε τον λόγο που όλα τα τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη να μαζεύονται στους άλλους τρεις Νομούς της.
Δεν βλέπουμε τον λόγο τελικά γιατί θα πρέπει να μείνουμε να αγωνιζόμαστε για τα ελάσσονα, όταν η αντικειμενική θεώρηση των πραγμάτων μας επιβάλει να αγωνιστούμε για τα μέγιστα!
Και δεν μπορούμε να δεχτούμε αιτιάσεις του τύπου «η Ιεράπετρα έχει λεφτά, δεν έχει ανάγκη από ΤΕΙ, Νοσοκομείο κ.λπ.», γιατί ότι έχει επιτύχει η περιοχή μας το έχει πετύχει με τον αγώνα και την εργατικότητα των ανθρώπων της. Και δεν το διαπραγματεύεται με κανένα!
Μπροστά σε αυτά τα γεγονότα, η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, ως μέρος της τοπικής κοινωνίας, δεν μπορούμε παρά να διαμαρτυρηθούμε έντονα, συντασσόμενοι με το κοινό αίσθημα αδικίας που σύσσωμη η κοινωνία του Δήμου μας νιώθει! Και δεν επικαλούμαστε το συμφέρον της πόλης μας. Επικαλούμαστε την δέσμευση του Πρωθυπουργού για ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
Η περιοχή μας δεν θα γίνει για άλλη μια φορά θύμα πρόχειρων σχεδιασμών ή σχεδιασμών που αντί να συντείνουν στην ανόρθωση της Χώρας, δημιουργούν ανισότητες και αδικίες. Δεν εκλεχτήκαμε για αυτόν τον λόγο!
Στα πλαίσια της διαμαρτυρίας αυτής, σας κάνουμε γνωστό ότι εάν προχωρήσουν σε υλοποίηση τα μέτρα που αφορούν το Νοσοκομείο, το ΤΕΙ της πόλης μας και τη συνεχιζόμενη αποψίλωση των Υπηρεσιών της, παραιτούμαστε από κάθε κομματικό αξίωμα που κατέχουμε, συντασσόμενοι με τον λαό και την Δημοτική Αρχή της πόλης μας, καθώς και σε κάθε αγώνα που θα αποφασιστεί για την ανατροπή αυτής της άδικης μεταχείρισης που υφιστάμεθα όλοι εμείς οι πολίτες του Δήμου Ιεράπετρας.
Με εκτίμηση
Δημοτική Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook