Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας.

Στη συνάντηση θα εξεταστούν κρίσιμα ζητήματα, όπως η κινητικότητα στο Δημόσιο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και το ειδικό τέλος ακινήτων για το οποίο η τρόικα πιέζει να διατηρηθεί και το 2013 στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, ο καθορισμός της συνάντησης του πρωθυπουργού με την τρόικα δείχνει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Στόχος άλλωστε της κυβέρνησης είναι να έχουν κλείσει όλα τα ανοιχτά θέματα πριν τη μετάβαση του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών (14-15 Μαρτίου).

Το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας. Πηγές του υπουργείου εκφράζουν αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία.

Όσον αφορά το χαράτσι, η τρόιτκα ζητά την παράταση της επιβολής του Έκτακτου Ειδικού Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) και το 2013, καθώς θεωρεί πως δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο για να επιβληθεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων από το Σεπτέμβριο 2013.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook