Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ζήτησε την αναβολή της εκτέλεσης θανατοποινίτη στο Τέξας κάνοντας δεκτό το αίτημα των συνηγόρων του να επανεξεταστεί η υπόθεση.

Η εκτέλεση προγραμματιζόταν για το απόγευμα της Τρίτης αλλά το πρωί της ίδιας ημέρας το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση με την οποία ουσιαστικά ζητά την αναβολή της διαδικασίας.

Όπως είχε ανακοινωθεί, θα ήταν η πρώτη στο Τέξας με το νέο μείγμα θανατηφόρων ουσιών που περιέχει πεντοβαρβιτάλη (pentobarbital) αντί για νατριούχο θειοπεντάλη (sodium thiopental), οι ποσότητες της οποίας έχουν έλλειψη στις ΗΠΑ.

Οι συνήγοροι του άνδρα, που καταδικάστηκε το 2002 για την απαγωγή και τη δολοφονία μίας Σουδανής, είχαν υποστηρίξει την αθωότητα του. Ακόμη επισήμαναν ότι δεν είχε ικανοποιητική νομική προστασία στα πρώτα στάδια της δίκης.

Πρόσθεσαν τέλος ότι οι Αρχές στο Τέξας παραβίασαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες όταν ανακοίνωσαν ότι η εκτέλεση θα γίνει με πεντοβαρβιτάλη.

Στη συνέχεια σκοπεύουν να προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Τέξας ζητώντας να του δοθεί χάρη για την θανατική ποινή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook