Τη λίστα των πλουσιότερων ποδοσφαιριστών με βάση τα έσοδα τους από μισθούς, μπόνους, περιουσιακά στοιχεία, χορηγίες και άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες εξέδωσε το goal.com. H συνολική περιουσία των 50 ποδοσφαιριστών που απαρτίζουν τη σχετική λίστα αγγίζει τα 1,7 δις λίρες.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως το 50% των παικτών που βρίσκονται στη λίστα έχουν αγωνιστεί κάποια στιγμή στην καριέρα τους στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ στο 46% και στο 42% φτάνει αντίστοιχα το ποσοστό για όσους έχουν περάσει κάποια στιγμή από την Πριμέρα Ντιβιζιόν και την SERIEA.

O κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, ο Λιονελ Μέσι με περιουσία που φτάνει τα 115,5 εκατομμύρια λίρες βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ στην πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο με περιουσία 112 εκατομμυρίων λιρών.

Την πρώτη δεκάδα απαρτίζουν

Ντέιβιντ Μπέκαμ 175 εκατ.λίρες

Λιονελ Μέσι 115,5 εκατ.λίρες

Κριστιάνο Ρονάλντο 112 εκατ.λίρες

Κακά 66,5 εκατ.λίρες

Ροναλντίνιο 63 εκατ.λίρες

Σαμουελ Ετο 52 εκατ.λίρες

Γουειν Ρούνει 50 εκατ.λίρες

Ζλάταν Ιμπραιμοβιτς 47 εκατ.λίρες

Ριβάλντο 45,5 εκατ.λίρες

Ριο Φέρντιναντ 42 εκατ.λίρες

Ο Μαικλ Οουεν μπορεί να μην έχει εμφανιστεί πολλές φορές στους αγωνιστικούς χώρους από το 2009 και έπειτα, αλλά καταφέρνει με τις επενδύσεις του σε άλογα και ακίνητα να έχει μια περιουσία που φτάνει τα 40,5 εκατ. λίρες και να βρίσκεται στη 12η θέση της λίστας.

Ο Ραιαν Γκίγκς με περιουσία 34, 5 εκατομμύρια βρίσκεται στην 16η θέση και ακολουθείται από τον Φράνκ Λαμπαρντ (33 εκ), τον Ρόμπι Φάουλερ (32,5) και τον Στίβεν Τζέραρντ (32 εκ).

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook