Το ενδιαφέρον της και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην Κρήτη, εξέφρασε σήμερα η Αυστριακή Πρέσβης στην Ελλάδα Melitta Schubert σε συνάντηση της με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Η Αυστριακή Πρέσβης, χαρακτήρισε την Κρήτη και γενικά την Ελλάδα αγαπημένο προορισμό των συμπατριωτών της, που παράλληλα προσφέρει ποιότητα και ασφάλεια και θα μπορούσε να έλξει τουρίστες και τον χειμώνα. « για τις καλοκαιρινές τους διακοπές περίπου 600.000 αυστριακοί τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα με προοπτική φέτος το νούμερο να αυξηθεί αρκετά…» είπε χαρακτηριστικά η Melitta Schubert.

Η Αυστριακή Πρέσβης με τον Περιφερειάρχη παρουσία του Πρόξενου της Αυστρίας στην Κρήτη Ζαχαρία Μπαντουβά, συζήτησαν τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας Αυστρίας – Κρήτης, ενώ έγινε ενημέρωση για θέματα ανάπτυξης –οικονομίας αλλά και των δράσεων εξωστρέφειας της Περιφέρειας για την προώθηση του τουρισμού και των αγροτικών προϊόντων.

Η Melitta Schubert αναφέρθηκε με θετικά σχόλια για την Ελλάδα και εξέφρασε την ευχή της να βγει το συντομότερο από την κρίση. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης ζήτησε από την Αυστριακή Πρέσβη η χώρα της να στηρίξει την Ελλάδα όσο αφορά τις χρηματοδοτήσεις μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ζήτησα τη στήριξη της Αυστρίας στις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα μας για να βοηθηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να δούμε ότι πρέπει να δίνονται περισσότεροι πόροι προς χώρες που έχουν ανάγκη ειδικά σε χώρες του νότου γιατί χωρίς χρήματα δεν έχουμε περισσότερη Ευρώπη. Χρειάζεται λοιπόν να δούνε όλοι ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα οικονομικό, υπάρχει η μεγάλη ανεργία σε όλη τη χώρα και εδώ χρειαζόμαστε τη στήριξη των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μια χώρα φίλη όπως είναι η Αυστρία ζητούμε τη στήριξη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook