Τελευταία ενημέρωση: 19:40

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας επιχείρηση διάσωσης ενός αλιέα από τη Λιμενική Αρχή Χανίων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αλιευτικό σκάφος \”Velledeelda\”, σημαίας Ισπανίας, εξέπεμψε SOS ενώ έπλεε ανοιχτά των Χανίων αναφέροντας ότι ένα άτομο χρήζει άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στην επιχείρηση έλαβε μέρος σκάφος του Λιμενικού αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον ασθενή από το Ενετικό Λιμάνι.

Όπως προέκυψε πρόκειται για 35χρονο Σενεγαλέζο ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με πόνους στο στήθος, αντιμετωπίζοντας πιθανότατα καρδιολογικό πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα το μεσημέρι το Λιμενικό είχε λάβει μέρος σε επιχείρηση διάσωσης ενός ζευγαριού από την Γερμανία, όταν το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαινε έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης (δείτε εδώ)

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρελήφθη απογευματινές ώρες χθες, από το Α/Κ «VALLE DE ELDA» σημαίας Ισπανίας, το οποίο έπλεε έξω από τον κόλπο Χανίων, με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 34χρονος αλλοδαπός μέλος του πληρώματος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Ο 34χρονος αφού παρελήφθη από το πλωτό, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλεύεται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook