Συνεδρίασε σήμερα (11/3/2013) το ΔΣ της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου όπου συζητήθηκαν οι γενικότερες εξελίξεις

Στα πλαίσια της οργάνωσης της δράσης των συνταξιούχων το ΔΣ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αποφάσισε:

-την οργάνωση των συνταξιούχων σε όλες τις συνοικίες του Ηρακλείου
-την οργάνωση της ταξικής αλληλεγγύης για όλους τους συνταξιούχους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το σύστημα υγείας, τα χαράτσια, που τους κόβουν το ρεύμα, που δεν έχουν να αγοράσουν τα φάρμακα τους.

Επίσης, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ καταδικάστηκε η δράση της Χρυσής Αυγής με το παρακάτω σκεπτικό:

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι μια φασιστική οργάνωση ιδεολογικών και πολιτικών απογόνων του ναζισμού, που δεν τα έχει βάλει ποτέ με κανέναν από αυτούς που καταδικάζουν τους "Έλληνες" στη φτώχεια, αλλά τους υμνεί για την "συνεισφορά τους τόσο στα κρατικά έσοδα όσο και σε θέσεις εργασίας". Ποτέ δεν παρενέβη και δεν κατήγγειλε μεγαλοεπιχειρηματίες που μειώνουν μισθούς, έχουν απλήρωτους και ανασφάλιστους τους εργαζόμενους, που τρομοκρατούν και απολύουν εργαζόμενους. Πρόσφατα, στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής, ζήτησε νέα κίνητρα και φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές. Αφήνει στο απυρόβλητο την αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και Τρόικας, που προκαλεί εκατομμύρια ανέργους, υποσιτισμένα παιδιά, σχολεία χωρίς πετρέλαιο, εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα με μισθούς πείνας, έτσι ώστε να αυξάνονται τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Αντίθετα τα βάζει με τους μετανάστες, τους "Έλληνες" απεργούς, τους διαδηλωτές και με όποιον αντιστέκεται στη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζουν Ε.Ε και ΔΝΤ στη χώρα μας. Πρωτοστατεί στους ξυλοδαρμούς μεταναστών, στη δημιουργία δουλεμπορικών "Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας" –με ανασφάλιστους εργάτες των 18 ευρώ την ώρα. Καταθέτει ερωτήσεις βουλευτών για παιδιά μεταναστών σε παιδικούς σταθμούς, χωρίς να λέει κουβέντα για το κλείσιμο σχολείων και τις συγχωνεύσεις παιδικών σταθμών. Προπαγανδίζει ότι οι μετανάστες χρεοκοπούν τα νοσοκομεία αλλά δε λέει κουβέντα για την πλήρη διάλυση της Υγείας, τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων, τη διάλυση του ΕΟΠΠΥ προς όφελος των επιχειρηματιών της Υγείας.