Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσια χειμερινή εκδήλωση του Ομίλου Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» (www.Aetogiannis.gr). Η εκδήλωση γίνεται κάθε χρόνο και στόχος της είναι: η προσφορά στον συνάνθρωπο, η καλλιτεχνική συνύπαρξη και αλληλογνωριμία των εκατοντάδων μελών του, ο απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς, η ανακοίνωση των στόχων της επόμενης, η παρουσίαση του κοινωνικού – παιδαγωγικού – πολιτιστικού έργου των ομάδων του Ομίλου.
Σε ένα Κέντρο ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο και διάθεση προσφοράς με τρόφιμα και άλλα είδη για τους συνανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης δόθηκαν στον Ξενώνα Αγάπης, με την υποστήριξη δεκάδων δωροθετών και καταπληκτικών εθελοντών μουσικών.

Πάνω από τριακόσιοι χορευτές, όλων των ηλικιών, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια παράσταση και ένα παραδοσιακό γλέντι που τα είχε όλα και κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Κατά παράδοση, έγινε ο απολογισμός και η ανασκόπηση του 2012 με τη βοήθεια ειδικής παρουσίασης σε οθόνη. Πάνω από 50 σπουδαίες δράσεις του Ομίλου τη χρονιά που πέρασε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα, τέθηκαν σημαντικοί στόχοι για το 2013.
Την εκδήλωση τίμησε για ώρες και ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο οποίος ενέπνευσε όλους και συγκίνησε με τις ευχές του, το διδακτικό λόγο του, την όλη συμμετοχή του και τις συγχαρητήριες επιστολές που απέστειλε στη συνέχεια.

Πλήρης και η εκπροσώπηση Περιφέρειας Κρήτης, Δήμων Ηρακλείου, Χερσονήσου, Μαλεβιζίου, Φορέων, Συλλόγων κλπ

Ένα κέντρο γεμάτο τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης

\"\"

Ο προαύλιος χώρος του κέντρου που έγινε η εκδήλωση κυριολεκτικά γέμισε από τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά, είδη πρώτης ανάγκης και ρούχα τα οποία συγκέντρωσαν οι μαθητές, τα μέλη και οι φίλοι του Ομίλου. Τα είδη αυτά παραδόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, Ιατρείο, Φαρμακείο και στα Συσσίτια του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης και της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.
Όλα τα έσοδα στον «Ξενώνα Αγάπης»
Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης τοποθετήθηκαν για την αποπεράτωση του Ξενώνα Αγάπης του Ομίλου στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, στον παραλιακό του Ηρακλείου. Ο Ξενώνας βρίσκεται σε δύσκολη φάση και με την ενίσχυσή του θα είναι σε θέση και πάλι να φιλοξενήσει συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δεινή θέση.
Δεκάδες Δωροθέτες – Υποστηρικτές
Την εκδήλωση υποστήριξαν δεκάδες δωροθέτες με τρόφιμα για τις κοινωνικές δομές και δώρα για τη λαχειοφόρο υποστήριξης του Ξενώνα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ειδική αναφορά και ευχαριστία στον καθένα από αυτούς για τη συνεισφορά τους.
Ένα Κέντρο ασφυκτικά γεμάτο

\"\"

Η αίθουσα των 600 ατόμων που έγινε η εκδήλωση αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει τον κόσμο του Ομίλου. Μια τόσο δυναμική προσέλευση φάνηκε αδύνατο να προβλεφθεί. Αυτό δεν εμπόδισε ωστόσο τους πεπεισμένους πως «οι καλοί χωρούνε παντού» να μείνουν από τις 7μμ έως το πρωί χορεύοντας και τραγουδώντας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη και φίλοι από τα τμήματα Ηρακλείου, Χερσονήσου, Ελιάς, Μαλεβιζίου, Σχολείων κλπ.
Καταπληκτικοί Μουσικοί και Αφιλοκερδώς
Την παράσταση με χορούς από την Κρήτη και ολόκληρη την Ελλάδα, και το γλέντι που ακολούθησε υποστήριξε το καταπληκτικό συγκρότημα του Κυριάκου Σταυριανουδάκη και του Νίκου Μανιουδάκη. Μαζί τους ήταν ο Νίκος Χαριστάκης στα κρουστά και ο Αντώνης Βουμβουλάκης στην κιθάρα. Τις εντυπώσεις κέρδισε με το κισσαμίτικο βιολί και το τραγούδι της, η μαθήτρια του Ομίλου Γεωργία Κουβεδάκη. Όλοι οι μουσικοί προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς για τους σκοπούς της εκδήλωσης και ο κόσμος τους αντάμειψε για αυτό.
Πάνω από τριακόσιοι χορευτές όλων των ηλικιών.
Η παράσταση ξεκίνησε με τις ομάδες Χορού και Πολιτισμού της Ανατολής και ακολούθησαν οι ομάδες χορών και Πολιτισμού της Λατινικής Αμερικής. Τη σκυτάλη πήραν οι Παιδικές Ομάδες Παραδοσιακών όλων των επιπέδων. Ακολούθησαν οι Ενήλικες των τμημάτων Κρητικών και των Τμημάτων Λαϊκών Παραδοσιακών, Ρεμπέτικου και Ελληνικού Κινηματογράφου. Το πρώτο καλλιτεχνικό μέρος ολοκληρώθηκε με αντιπροσωπευτική παρουσίαση της κατάρτισης της επίλεκτης ομάδας παραστάσεων του Ομίλου.
Απολογισμός και ανασκόπηση του 2012
O ιδρυτής του Ομίλου έκανε την ανασκόπηση της πολιτιστικής χρονιάς του 2012. Πάνω από 50 νέες ή καθιερωμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν τη χρονιά που πέρασε. Μεγάλες παραστάσεις σε θέατρα, αποστολές εκπροσώπησης της χώρας στο εξωτερικό, αφιερώματα σε μεγάλους μουσικούς, ντοκιμαντέρ και ταινίες για τον Όμιλο, πολυήμερα λαογραφικά αφιερώματα στα έθιμα των εορτών όλου του χρόνου, νέα παραρτήματα, ίδρυση της Παιδαγωγικής Σχολής, νέες ομάδες Εθελοντισμού κλπ είναι μόνο λίγα από όσα έγιναν στο 2012. Οι μαθητές του Ομίλου είχαν ετοιμάσει ειδική προβολή οπτικοακουστικού υλικού για την καλύτερη παρουσίαση της ανασκόπησης.
Σημαντικοί Στόχοι για το 2013
Μετά την ευλογία του δείπνου από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης τέθηκαν οι στόχοι της νέας χρονιάς, οι οποίοι περιλαμβάνουν -εκτός των άλλων- δημιουργία περισσότερων παραρτημάτων εντός και εκτός Κρήτης, εθνική εκπροσώπηση της χώρας από τον Όμιλο σε μεγάλα Διεθνή Φεστιβάλ του εξωτερικού και ολοκλήρωση εντός του 2013 του Ξενώνα του Ομίλου στην Αγία Τριάδα.
Απαρτία στην εκπροσώπηση των Αρχών
Παρόλο που λόγω της ασφυκτικής πίεσης της διοργάνωσης ο Όμιλος ήταν αδύνατο να τηρήσει κατά γράμμα το πρωτόκολλο των προσκλήσεων, οι Αρχές του τόπου εκπροσωπήθηκαν πλήρως με κορυφαίο τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο. Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Ηρακλείου, Δήμος Μαλεβιζίου, Δήμος Χερσονήσου, Πρόεδροι και Συμβούλια Φορέων και Συλλόγων έδωσαν δυναμικά το «παρών», τίμησαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση.
Ένας Αρχιεπίσκοπος που εμπνέει και συγκινεί ένα ολόκληρο κέντρο

\"\"

Ιδιαιτέρα συγκινητική η όλη παρουσία, παραμονή και ενεργός συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου σε όλα τα δρώμενα της εκδήλωσης. Ο Αρχιεπίσκοπος έμεινε μαζί με τους μικρούς και μεγάλους μαθητές του Αετογιάννη για πάνω από 4 ώρες, ακούραστα, έως τις 2 τα ξημερώματα. Μίλησε με λόγια βαθιά και συγκινητικά, ενέπνευσε, ευχήθηκε, νουθέτησε, ευλόγησε. Μέχρι και στους μουσικούς «χάρισε» τιμώντας τις παραδόσεις της Κρήτης. Την επόμενη μέρα απέστειλε δυο επιστολές περιγράφοντας τα όσα έζησε με τρόπο συγκινητικό.
Οι Ιερείς παραδοσιακά στην «πρωτιά» του χορού.
Δυναμική και η παρουσία των Ιερέων μαθητών – φίλων – γονέων μαθητών του Ομίλου. Από νωρίς στην εκδήλωση, συμμετείχαν όχι μόνο στην ευλογία της βραδιάς από τον Αρχιεπίσκοπο αλλά και στο χορό. Συμβολικά και με σεβασμό στην παλιά παράδοση της πατρίδας μας, έσυραν πρώτοι το χορό και ακολούθησαν οι αρχές, οι δάσκαλοι, οι νέοι, οι έφηβοι και τα παιδιά του Ομίλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook