Μεθαύριο, Πέμπτη, συνεδριάζει τελικά για πρώτη φορά η νεοεκλεγείσα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εκλέξει το νέο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, αλλά και τον νέο του Γραμματέα.

Στη θέση του νέου Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, θα αναδειχθεί όπως όλα δείχνουν ο πρώτος με διαφορά σε ψήφους και μεγάλος νικητής κατά πολλούς του ένατου συντακτικού συνεδρίου του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, με τον οποίο και είχε ήδη συνάντηση την προηγούμενη Πέμπτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μάλιστα, έχει τις τελευταίες ημέρες σειρά επαφών με στελέχη που αντιτάσσονται στην εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις τους και να μαζέψει εν πολλοίς το επιτελείο του, δεδομένου ότι οι πιο σκληροί διαφωνούντες με την πρόταση Ανδρουλάκη, είναι ακραιφνείς «βενιζελικοί». Μεταξύ αυτών, τόσο η Τόνια Αντωνίου, όσο και ο απερχόμενος γραμματέας της Νεολαίας του κόμματος Κώστας Πανταζής, αλλά και άλλα στελέχη, με τους πιο «ακραίους» να απειλούν τις προηγούμενες μέρες ως και με παραίτησή τους σε περίπτωση ανάδειξης του Νίκου Ανδρουλάκη στη θέση του Γραμματέα.

Οι διαφωνίες πάντως, φαίνεται ότι κάμπτονται σταδιακά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με τον 34χρονο Νίκο Ανδρουλάκη να φέρεται τελικά να είναι και ο μόνος υποψήφιος για τη θέση, δεδομένου ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο εναλλακτικής πρότασης από την «εσωκομματική αντιπολίτευση» του ΠΑΣΟΚ, ήτοι τον Μιχάλη Καρχιμάκη από την μία με την «κίνηση των ‘75» και τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο από την άλλη, με την Αριστερή Πρωτοβουλία.

Την ίδια ώρα, δεν υπάρχουν προς ώρας σαφείς ενδείξεις για τη σύνθεση του νέου Πολιτικού Συμβουλίου, όπου πέραν από τα τέσσερα ex officio μέλη του (πρόεδρος, Γραμματέας, Γραμματέας της Νεολαίας και Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ) τα υπόλοιπα 13 θα εκλεγούν την Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, σε σύσκεψη με στενούς συνεργάτες του χθες το μεσημέρι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε απρόθυμος να κατεβάσει «ενιαία πρόταση» για τη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπως συμβαίνει συνήθως, κάτι που θα ήθελε πάντως από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης. Περίπου ως… δεδομένη θεωρούσε ως χθες την «ενιαία πρόταση» του Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά από συζήτηση με τον νέο Γραμματέα και ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, έστω και όχι εν είδει ενιαίας πρότασης, θεωρείται απολύτως βέβαιο, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα στηρίξει σειρά στελεχών στη διαδικασία εκλογής, έστω και ατύπως. Πρόκειται, άλλωστε, για το όργανο που θα συνεδριάζει σε εβδομαδιαία τουλάχιστον βάση και τα μέλη του θα αποτελέσουν τους άμεσους συνεργάτες του σε κομματικό επίπεδο το επόμενο διάστημα…

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook