Φέτος η διοργανώτρια ομάδα ''Τα παπάκια'' επεφύλαξε μια έκπληξη σε όλους τους διαγωνιζόμενους, αφού ο θησαυρός το πρωί της Κυριακής 10 Μαρτίου δεν είχε κρυφτεί αλλα ήταν σε κοινή έκθεση στο στέκι νεολαίας ! 

Ο λόγος ; Ο επίτιμος καλεσμένος και αρχηγός της ομάδας Σκρούτζ Μακ Ντάκ, έπεσε θύμα απαγωγής, μόλις πάτησε τα πόδια του στην πόλη της Ιεράπετρας και μετά απο το υπερατλαντικό του ταξίδι ! Οι αιμοσταγείς κακοποιοί έδιναν πολύ λίγα στοιχεία με αποτέλεσμα να ζητηθεί απο τις ομάδες η εξιχνίαση του εγκλήματος ! 

Το κλίμα ήταν δυναμικό και περίπου 600 άτομα όλων των ηλικιών ξεχύθηκαν στους δρόμους αναζητώντας λύση στο μυστήριο ! Μουσική, κέφι, αγωνία και καλός καιρός συνετέλεσαν σε μια Κυριακή που θα μείνει αξέχαστη ! 

Τελικά λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα η ομάδα ''Φαίδρα'' κατάφερε να απελευθερώσει τον αρχηγό και να πάρει το έπαθλο της αμοιβής ! Αξίζει να σημειώσουμε πως ένας απο τους γρίφους της ομάδας αφορούσε και συλλογή τροφίμων με αποτέλεσμα η ομάδα ''Παπάκια'' να
παραδώσει στο Κοινωνικό παντοπωλείο Ιεράπετρας μια κούτα με μακαρόνια, γάλα, και ρύζι (41 πακέτα απο κάθε είδος) που προσέφεραν οι ομάδες ! 

Τέλος, έλαβε χώρα τις προηγούμενες μέρες και ένας διαγωνισμός με video των ομάδων που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ! Συγκεκριμένα οι ομάδες κλήθηκαν να δικαιολογήσουν το όνομα τους, και να ακολουθήσει ψηφοφορία για το καλύτερο αποτέλεσμα ! 

Αυτό είχε ως συνέπεια να συγκεντρωθούν περισσότερα απο 9000 like υποστήριξης στα video και η σελίδα ''Κυνήγι Θησαυρού Ιεράπετρας'' να έχει τεράστια απήχηση (42.000 χρήστες) πανελλαδικά ! Μια μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης του θεσμού έφτασε στο τέλος της ! 

Παραδίδοντας την σκυτάλη διοργάνωσης στην νικήτρια ομάδα, ευχόμαστε κάθε επιτυχία για την επόμενη χρονιά !