Τον πρόεδρο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, δέχεται σήμερα Τρίτη στις 1:30 στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντηση γίνεται ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ και ενώ είναι δεδομένο το ενδιαφέρον των ρωσικών συμφερόντων.

Η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ θεωρείται κρίσιμης σημασίας όχι μόνο εξαιτίας των προσδοκιών για τα έσοδα που εκτιμάται ότι θα εισρεύσουν στα ταμεία του κράτους αλλά κυρίως επειδή συνδέεται άμεσα με την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, καθώς το φυσικό αέριο διαδραματίζει ολοένα αυξανόμενο ρόλο στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας.

Παράλληλα στη συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά και Μίλερ θα τεθεί και το ζήτημα της τιμής του φυσικού αερίου, με την ελληνική κυβέρνηση να έχει θέσει θέμα προς τη ρωσική πλευρά για μείωση στο κόστος του τιμολογίου προμήθειας.

Το ίδιο θέμα έχει τεθεί και από την πλευρά του επιχειρηματικού κόσμου και της βιομηχανίας, με την επισήμανση ότι οι όποιες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για το κόστος προμήθειας, πρέπει να προηγηθούν της πώλησης. Και αυτό διότι η πλευρά της Gazprom είναι παραγωγός αερίου ενώ σε περίπτωση που αποκτήσει τη ΔΕΠΑ θα είναι και προμηθευτής.

  Ο Μίλερ είναι στενός συνεργάτης του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και έχει επιφορτισθεί με το έργο της κατασκευής των μεγάλων αγωγών που θα μεταφέρουν το ρωσικό φυσικό αέριο προς τη Δύση.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook