Την αναστροφή του κλίματος και την προσέλκυση περισσότερων τουριστών από την Γερμανία θα επιδιώξει η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, η οποία συμμετείχε στην διεθνή έκθεση του Βερολίνου ITB Berlin 2013.

Δυστυχώς στα Χανιά η Γερμανική τουριστική αγορά έχει μειωθεί αισθητά καθώς εκπροσωπεί μόλις το 5,4% των αφίξεων στον Αερολιμένα Χανίων.

Συγκεκριμένα το 2012 περίπου 38.839 Γερμανοί αφίχθησαν στα Χανιά.

Στην έκθεση παρευρέθηκαν εκ μέρους του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων οι : Μανώλης Γιαννούλης, Γιώργος Μαθιουλάκης, Γιώργος Νικάκης και Κυριάκος Παπαδάκης, οι οποίοι είχαν πολλές συνομιλίες με Tour Operators διαφόρων αγορών καθώς και με δημοσιογράφους.

Όπως αναφέρει η Ένωση «τα κύρια μηνύματα που εισπράξαμε από τις συναντήσεις μας είναι:

1. Η Ελλάδα έχει βελτιωμένη εικόνα από πέρυσι δεδομένου ότι ο κίνδυνος εξόδου από το Ευρώ υπολογίζεται να είναι αισθητά μειωμένος αλλά και η πολιτική αστάθεια να είναι περιορισμένη σε σύγκριση με πέρυσι.

2. Η Σκανδιναβικές χώρες (που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τον προορισμό μας, εφόσον αντιστοιχούν περίπου στο 62% των αφίξεων) δείχνουν θετικά σημάδια ιδίως λόγω της πτωτικής πορείας του Ευρώ σε σχέση με τα νομίσματά τους αλλά και λόγω των τιμών που έχουν προσφέρει οι ξενοδόχοι.

3. Η Αγγλική και Πολωνική αγορά εμφανίζουν θετικά σημάδια όσον αφορά τα Χανιά.

4. Η Ρωσική αγορά εμφανίζει θετικά σημάδια για την Ελλάδα ως προορισμό. Στα Χανιά το 2012 αφίχθησαν μόνο 3.239 Ρώσοι επισκέπτες. Το 2013 προβλέπεται αυτό το νούμερο να υπερδιπλασιάζεται (αν και θα παραμείνει μικρό σε σχέση με τις άλλες αγορές).

5. Η Γερμανική αγορά θα έχει διψήφια άνοδο στην Ελλάδα αν και το 2012 λόγω της αρνητικής κατάστασης κατέγραψε ιστορικά χαμηλό σημείο.

Πιστεύουμε ότι στο Νομό Χανίων πρέπει να στοχεύσουμε στρατηγικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της Γερμανικής αγοράς και για αυτό το λόγο θα οργανώσουμε ημερίδα με προσκεκλημένους όλους τους Tour Operators της συγκεκριμένης αγοράς».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook