Την ισχυρή παρουσία του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, μετά τον ανασχηματισμό, εμφανίζεται να επιθυμεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει καθήκοντα αντιπροέδρου. Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή του ότι θέλει «να γίνει μεγαλύτερη» η επιρροή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και πως «αυτή την κυβέρνηση δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν, δεν τη χαρίζουμε στη Νέα Δημοκρατία, δε μπορεί να είναι μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με το Έθνος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάθε άλλο παρά απορρίπτει να αναλάβει ως αντιπρόεδρος την εποπτεία και την ευθύνη ενός κρίσιμου τομέα ή ακόμη και υπουργικό χαρτοφυλάκιο. Κάποιοι συνεργάτες του, μάλιστα, κάνουν λόγο για τον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης, που αφορά τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών, αναλαμβάνοντας παράλληλα την ευθύνη για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Σε συνέντευξή του στον Real FM και στην επισήμανση ότι η επιρροή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση είναι μεγάλη, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε:

«Είναι μεγάλη και θέλουμε να γίνει μεγαλύτερη. Και θέλουμε να βοηθήσουμε την κυβέρνηση και τη χώρα με πολύ συγκεκριμένους χειρισμούς και προτάσεις και βγαίνουμε μπροστά, πάμε και μιλάμε με την τρόικα, δεν κρυβόμαστε πίσω από τους Υπουργούς».

Συνέχισε, μάλιστα, λέγοντας: «Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να είναι μια κυβέρνηση εκτάκτων συνθηκών και μεγάλης αποτελεσματικότητας. Πρέπει να κάνει πάρα πολλά πράγματα. Αυτή την κυβέρνηση, όπως την περιγράψαμε και στο Συνέδριο, που πρέπει να είναι μια κυβέρνηση που θ’ αναμετρηθεί με το ιστορικό πρόβλημα της χώρας τώρα, αυτούς τους επόμενους μήνες, δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν. Και ιδίως δεν τη χαρίζουμε στη Νέα Δημοκρατία. Δε μπορεί να είναι μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι διαχωρίζει πλήρως τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση από τη στάση που θα κρατήσει η ΔΗΜΑΡ, παρά το κάλεσμα που έχει απευθύνει στον Φ.Κουβέλη για συνεργασία και κοινή κάθοδο στις εκλογές.

«Δεν πρόκειται να εξαρτήσουμε καμία πρωτοβουλία μας και καμία πράξη ευθύνη από άλλους. Άρα δε θα εξαρτήσουμε ούτε τη στάση μας σε σχέση με την κυβέρνηση από τη ΔΗΜΑΡ» είπε.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook