Ώρα μηδέν για την ανάδειξη του νέου Πάπα με τα στοιχήματα να “δείχνουν” δύο επικρατέστερους ως διαδόχους του Βενέδικτου του 16ου: τον αρχιεπίσκοπο Μιλάνου, Ανγκελο Σκόλα και τον Οντίλο Πέντρο Σέρερ από τη Βραζιλία.

Ο Ανγκελο Σκόλα, 72 ετών, φέρεται να έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των Ευρωπαίων καρδιναλίων και ο 61χρονος Βραζιλιάνος αρχιεπίσκοπος του Σάο Πάολο ,Σέρερ ,χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα αρεστός σε μεγάλος μέρος των υψηλόβαθμων κληρικών στο Βατικανό.

Τα δύο ονόματα φιγουράρουν στα περισσότερα άρθρα του διεθνούς Τύπου. Μάλιστα, ο Ιταλός αρχιεπίσκοπος , όπως υποστηρίζουν ιταλικά δημοσιεύματα , έχει οικολογική συνείδηση και για τις μετακινήσεις του προτιμά το ποδήλατο.

Πάντως, στο πρόσωπο του Σκόλα επικεντρώνεται η προσοχή των διεθνών ΜΜΕ , αν και κανείς από τους δύο επικρατέστερους δεν συγκεντρώνει τα 2/3 των ψήφων (την απαραίτητη πλειοψηφία των 77 ψήφων ) για να εκλεγεί στο αξίωμα του Ποντίφικα.

Κατά συνέπεια, δεν αποκλείεται να αναδειχθεί ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και αουτσάιντερ από την Βόρειο ή τη Νότιο Αμερική, ακόμα και από την Αφρική.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η διαδικασία ανάδειξης του νέου Ποντίφικα δεν αναμένεται μαραθώνια καθότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία κι έχουν πλήξει το κύρος και την αξιοπιστία του Βατικανού πιέζουν ασφυκτικά για την κάλυψη της ...θέσης στην Αγία Έδρα. Δημοσιεύματα αμερικανικών εφημερίδων αναφέρουν ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θα έχει νέο ηγέτη μέχρι αύριο το βράδυ.

protothema.gr