«Εγώ έχω πορεία από την Αριστερά και παραμένω στην Αριστερά. Μέσα στην άνοιξη, προς το τέλος της, το καινούργιο κόμμα θα έχει δημιουργηθεί. Ακόμα είναι ανοιχτός ο διάλογος. Ολα τα υλικά και εννοώ τους ανθρώπους σε ένα ποσοστό 80-90% που συμμετέχουν είναι καινούργιοι. Δεν τους ξέρετε» είπε την Τρίτη ο Ανδρέας Λοβέρδος, ανακοινώνοντας ουσιαστικά την ίδρυση ενός νέου πολιτικού κόμματος που συνιστά και την οριστική ρήξη του με το ΠΑΣΟΚ

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Ανδρέας Λοβέρδος, ιδρυτής ήδη της πολιτικής κίνησης ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ, αποκάλυψε ότι υπάρχει διαβούλευση με την κίνηση του Ηλία Μόσιαλου και το κόμμα Δράση. «Θα έχουμε συνάντηση στο Ξενοδοχείο Πλάζα εμείς, η κίνηση του κ. Μόσιαλου και το πολιτικό κόμμα «Δράση». Κάνουμε μια εκδήλωση για την οικονομία, για τον νέο αναπτυξιακό νόμο» είπε.

Επίσης μίλησε για τις σχέσεις του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο. «Πολιτικά δεν μιλάμε. Δεν θέλω να τα επαναλάβω γιατί θα θεωρηθεί από την αναπαραγωγή της συζήτησης που γίνεται με άλλους χώρους ότι επιμένω να σκέφτομαι το χθες. Εχω πάρει μια απόσταση από αυτό. Εκανα ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. Οχι όμως για να διασπάσω. Εφυγα μόνος μου. Μάλιστα διαγράφηκα. Και την εποχή του συνεδρίου ούτε παρενόχλησα, ούτε έκανα αντιπερισπασμούς. Δεν θα ήθελα να το κάνω τώρα γιατί υπάρχουν κρίσιμα προβλήματα για τον ελληνικό λαό που ξεπερνούν τις κομματικές, εσωτερικές αντιπαραθέσεις. Δεν ανήκω πια στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για να κάνω εσωτερικές αντιπαραθέσεις, με ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα και γι’ αυτή δουλεύω».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έλαβε και τις απαραίτητες αποστάσεις από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οταν θα έρθει ο Μάιος και ο Ιούνιος, μη μας πουν ότι επειδή δεν υπέγραψαν την έναρξη της λειτουργίας του ορυχείου στο Πέραμα, επειδή δεν έχουν κάνει ούτε μία ιδιωτικοποίηση, δεν έχουν λειτουργήσει να δώσουν τα χρήματα στην αγορά, έχουν αφήσει τις αδειοδοτήσεις όπως ήταν το 2009, θα πάρουμε νέα μέτρα διότι δεν θα τα ψηφίσει κανένας».

Επιπλέον καυτηρίασε τη «μοιρασιά» της εξουσίας μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων: «Βλέπω ανθρώπους οι οποίοι αναλαμβάνουν διοικητικές δράσεις, εκεί που ο προηγούμενος πρόκοψε και αφού λες ότι ο προηγούμενος πρόκοψε γιατί τον αλλάζουν; Γιατί πρέπει να μπει το 4-2-1;»

tanea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook