Οι εκθέσεις για τη χρήση υπερβολικής βίας και ανορθόδοξων πρακτικών από την Αστυνομία στις χώρες της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας είναι πολλές και σε καθημερινή βάση. Αδιάψευστος μάρτυρας το βίντεο που παρουσιάζει την κατάχρηση εξουσίας από την πλευρά δύο αστυνομικών σε βάρος ενός αναβάτη μοτοσικλέτας που συνελήφθη οδηγώντας χωρίς κράνος και φορώντας μόνο σορτς.

Η οδήγηση χωρίς κράνος είναι αδίκημα στις περισσότερες χώρες, αμφιβάλλουμε όμως αν ισχύει το ίδιο και για την οδήγηση με σορτς. Όμως, ακόμη και αν είναι έτσι τα πράγματα, η συμπεριφορά των Βιετναμέζων αστυνομικών δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Οι αστυνομικοί λοιπόν, αφού έδεσαν πισθάγκωνα τον αναβάτη της μοτοσικλέτας, προσπάθησαν να τον … φορτώσουν στο δίκυκλο έχοντας καβαλήσει και οι δύο σε αυτό, με στόχο -εικάζουμε- να τον μεταφέρουν στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα. Στην προσπάθειά τους όμως αυτή, του δείχνουν τους κινδύνους από τη μη χρήση κράνους, πετώντας τον στο πεζοδρόμιο με το κεφάλι.

Ειλικρινά, αν αυτοί οι δύο ηλίθιοι δεν φορούσαν στολή, κάποιος θα πίστευε ότι πρόκειται για χιουμοριστικό βιντεάκι του Mr. Bean.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook