Την βίαιη προσαγωγή των συγγενών του Γ.Παπακωνσταντίνου αποφάσισε η προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Αναμένεται να ζητήσει εισαγγελικό ένταλμα ώστε να υποχρεωθούν να καταθέσουν.

Νωρίτερα είχαν αρνηθεί να παραστούν, στέλνοντας υπομνήματα προς την την Προανακριτική Επιτροπή, που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Οι τέσσερις στενοί συγγενείς του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, χαρακτήρισαν αβάσιμες τις υποψίες που τους βαραίνουν για τέλεση αξιόποινων πράξεων και κάνουν λόγο για ατυχείς συμπτώσεις.

Υποστήριξαν ότι οι επίμαχοι λογαριασμοί τους υπερκαλύπτονται και εξηγούσαν ότι δεν θα παρουσιαστούν ενώπιον των μελών της Επιτροπής, καθώς έχουν, ήδη, καταθέσει ως ύποπτοι στους οικονομικούς εισαγγελείς και κάθε απάντησή τους δυνατόν να δώσει λαβή κατηγορίας εναντίον τους.

Τα υπομνήματα των στενών συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών, συνοδεύονται και από τις έγγραφες εξηγήσεις που έδωσαν η Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγος της Συμεών Σικιαρίδης και ο γαμπρός της Ανδρέας Ρωσσώνης προς τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Σημειώνεται ότι κατηγορούνται για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε υπεξαγωγή και νόθευση δημοσίου εγγράφου, με σκοπό προσπορισμό αθέμιτου οφέλους, με ζημιά σε βάρος του δημοσίου άνω των 150.000 ευρώ, της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος της φοροδιαφυγής με φόρο άνω των 150.000 ευρώ και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.


news247.gr