Αβέβαιος για το κατά πόσον είναι δυνατό να διευθετηθούν όλα τα «ακανθώδη» ζητήματα που ταλανίζουν τις επαφές της κυβέρνησης με την τρόικα έως αύριο, οπότε η τριμερής θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στον απόηχο της ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παρά ταύτα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει πως δεν τίθεται ζήτημα εμπλοκής με την δόση διάσωσης του Μαρτίου.

Ερωτηθείς εάν είναι αισιόδοξος για την επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων πριν την αναχώρηση του πρωθυπουργού για τις Βρυξέλλες την Τετάρτη, ο κ. Στουρνάρας απάντησε χαρακτηριστικά: «Όλα δε νομίζω, γι’ αυτό δουλεύουμε, όμως, για να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα».

Ο κ. Στουρνάρας παραδέχτηκε πως εξακολουθούν να υπάρχουν «αρκετές εκκρεμότητες» για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, αρνούμενος ωστόσο να αποσαφηνίσει ποιες είναι αυτές.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κύριοι Στουρνάρας, Χατζηδάκης, Μανιτάκης, Βρούτσης και Σταϊκούρας.

Στο μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φώτη Κουβέλη είχε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχής της» και συμπλήρωσε ότι «η ελληνική οικονομία χρειάζεται ανάσες και μέτρα που θα αντιμετωπίσουν την ύφεση. Η τρόικα και οι Ευρωπαίοι εταίροι οφείλουν να καταλάβουν ότι χρειάζεται ευελιξία, συμπληρώσεις και τροποποιήσεις που θα κάνουν δυνατή την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής».

skai.gr