«Έαν δεν έχουν το πολιτικό σθένος να συζητούν τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχουν δικαίωμα με ψεύδη να ενημερώνουν τον χανιώτικο λαό» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr ο Αντιδήμαρχος Χανίων Ν. Ξυνίδης απατώντας με οξύ τρόπο σε ανακοίνωση του κ. Βάμβουκα και της δημοτικής παράταξης «ΔΗΜΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» σχετικά με την ολοκλήρωση έργου διαμόρφωσης του χώρου κάτω από το κτίριο Φειδίας στην πλατεία Δικαστηρίων (δείτε εδώ).

Ο κ. Βάμβουκας στην ανακοίνωση του εν συντομία υποστήριζε ότι το θέμα ετέθη στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκπρόθεσμα και σε περασμένη ώρα από τον κ. Ξυνίδη και όταν αυτό απεσύρθη ύστερα από αντιδράσεις, το έθεσε  αρχικά στο τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο των Χανίων, το οποίο αποφάσισε θετικά και στην συνέχεια πήρε θετική ψήφο από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων , παρά την αντίθεση της παράταξης \”Δήμος Ενεργών Πολιτών\”  αλλά και μεμονωμένων συμβούλων.

Σε αυτούς τους ισχυρισμούς ο κ. Ξυνίδης παραθέτει μια σειρά από ερωτήματα αλλά και γεγονότα που αποδεικνύουν όπως αναφέρει \”ασύστολα ψεύδη με σκοπό να θίξουν πρόσωπα και υπολείψεις έχοντας την ψευδαίσθηση ότι έτσι έχουν πολιτικό όφελος\”.

\”Ο κ. Βάμβουκας γνωρίζει πολύ καλά ότι σαν πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ήμουν υποχρεωμένος να εισηγηθώ το θέμα αυτό και απορώ γιατί εμπλέκει το όνομά μου. Άλλωστε όπως και πάλι γνωρίζει πολύ καλά το θέμα ήρθε στο Δ.Σ μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων προς την Τεχνική Υπηρεσία με συγκεκριμένη πρόταση – μελέτη για τη διαμόρφωση του χώρου\”.

Συνεχίζοντας ο κ. Ξυνίδης αναφέρει ότι \”μετά από την έγκριση της Τεχνικής Υπηρεσίας, το θέμα εστάλη στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, ενεκρίθη από την Επιτροπή και μετά μπήκε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση κανονικά, και όχι σε περασμένη ώρα\” όπως αναφέρει ο κ. Βάμβουκας στην ανακοίνωσή του, με σκοπό όπως σημειώνει ο κ. Ξυνίδης \”να δημιουργήσει εντυπώσεις\”

Όσον αφορά τον ισχυρισμό του κ. Βάμβουκα ότι το θέμα απεσύρθη μετά από αντιδράσεις από το Δ.Σ ο κ. Ξυνίδης απαντά:

\”Στη συνεδρίαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από μερικούς μήνες όταν προτοεισήλθε το θέμα, δεν απερρίφθη από το Δ.Σ, πολύ δε περισσότερο από την αντίδραση που αναφέρει ο κ. Βάμβουκας, της δικής του και της παράταξής του, αλλά, μετά από παρατήρηση του κ. Βιρβιδάκη ότι ίσως πρέπει αυτό το θέμα να περάσει και να τεθεί υπόψη και της Δημοτικής Ενότητας Χανίων, για αυτό το λόγο θεωρήσαμε σωστό να το αποσύρουμε και να ζητήσουμε και την άποψη της Δημοτικής Ενότητας Χανίων.


Η τελευταία ενέκρινε τη μελέτη αυτή και το θέμα επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ενεκρίθη κατά πλειοψηφία και χωρίς καμία συγκεκριμένη κριτική από τον κ. Βάμβουκα και της παράταξής του η οποία απλά δεν ψήφισε την πρόταση
\”

«Πρόκειται για επίθεση στο συνδυασμό και πέραν τούτου σε προσωπικές επιθέσεις. Αυτή είναι μια νέα λογική – όταν δεν μπορούν να θίξουν την παράταξη θίγουν πρόσωπα, τη μία το Δήμαρχο, την άλλη τους αντιδημάρχους- κάτι το οποίο δεν τους ωφελεί» κατέληξε ο κ. Ξυνίδης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook