O Casey Stoner επέστρεψε προσωρινά στους δύο τροχούς μετά τον πρώτο του αγώνα για το πρωτάθλημα Dunlop στην Αδελαΐδα, συμμετέχοντας στο Aussie Speed Showdown του Top Gear Festival.

Πρόκειται για μια «κόντρα» σε πρώτο ενικό πρόσωπο, ανάμεσα σε ένα μονοθέσιο F1, μια μοτοσυκλέτα και ένα V8 Supercar.

Φέτος οδηγοί ήταν: στη F1 (μια Red Bull του 2011) ο Mark Webber, στο V8 Supercar (το ίδιο Holden Commodore με το οποίο πήρε τον τίτλο) ο πρωταθλητής Αυστραλίας Jamie Whincup και στη μοτοσυκλέτα (ένα Honda CBR1000RR) ο Casey Stoner.

Η κόντρα περιλάμβανε 5 γύρους στην πίστα Sydney Motorsport Park της Αυστραλίας. Οι Stoner και Whincup ξεκίνησαν μαζί, ενώ ο Webber έπρεπε να περιμένει 50 δευτ. σε μια προσπάθεια να εξισορροπηθούν οι διαφορές των οχημάτων σε ιπποδύναμη και ταχύτητα.

Παρόλα αυτά στο τέλος των 5 γύρων πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού, όπως αναμενόταν άλλωστε. Και ενδιάμεσα πρόλαβε να σπάσει και το ρεκόρ πίστας, κάνοντας 1’15″218. Δεύτερος τερμάτισε ο Stoner με το πολιτικό CBR και τρίτος ο Whincup με το άγριο V8.

\"\"

O Stoner πάντως κέρδισε το έπαθλο «Ψάρι έξω από το Νερό», όπου ανταγωνίσθηκε τον Craig Lowndes γύρω από την πίστα, χρησιμοποιώντας αμφότεροι δίτροχο και τετράτροχο όχημα.

Έτσι, αφού πρώτα οδήγησαν ο μεν Stoner ένα Suzuki GSX-R 1000, ο δε Lowndes ένα ακόμη V8 Holden Commodore, αντάλλαξαν θέσεις, με το Lowndes πάνω στο Suzuki.

Η πρόσφατη εμπειρία του Stoner από τον αγώνα της Αδελαΐδα πρόσφερε στο Stoner σαφές πλεονέκτημα και τη νίκη έναντι του Craig.

Δείτε στα βίντεο από ερασιτεχνικές κάμερες, την εξέλιξη του «αγώνα»…

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook