Συνεχίζονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Φαιστού, και αυτή την Κυριακή με τη νυχτερινή καρναβαλική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην Πόμπια στις 6 το απόγευμα. Το παλαιότερο καρναβάλι της Μεσαράς αλλά και του νομού Ηρακλείου συμπληρώνει αισίως 35 χρόνια ζωής συμβάλλοντας με τον τρόπο του στα πολιτιστικά δρώμενα και τη διάδοση της παράδοσης του τόπου.

To \”Καρναβάλι Πόμπιας\” χρονολογείται από το 1978. Φορέας δημιουργίας του ήταν ο \”Πολιτιστικός Σύλλογος Πόμπιας\”. Είναι ένας θεσμός Πολιτισμού και Δημιουργίας, τον οποίο προσπαθούν κάθε χρόνο τα μέλη του να ενισχύσουν και να εμπλουτίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Με πολύ μεράκι και δουλειά, πρωτοτυπώντας, η οργανωτική επιτροπή και όλοι οι χωριανοί από τότε μέχρι σήμερα προκαλούν την φαντασία μας, συνδυάζοντας τη σύγχρονη πολιτιστική ζωή του σήμερα με την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά. Με πυρετώδεις λοιπόν ρυθμούς συνεχίζονται και φέτος οι ετοιμασίες για το Καρναβάλι Πόμπιας 2013.

Η μεγάλη παρέλαση της 17ης Μαρτίου θα αποτελέσει ξανά τον πόλο έλξης για τους επισκέπτες και εκδρομείς που πραγματικά θέλουν να διασκεδάσουν και να ξεφύγουν από το άγχος των ημερών.

Το Πομπιάνο Καρναβάλι για τριάντα πέντε συναπτά έτη παρουσίας μένει αναλλοίωτο και δικαιώνει τους πρωτεργάτες του θεσμού και όλους τους συνεχιστές τους μέχρι και σήμερα.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καρναβαλιού μας είναι:

• Οι κατασκευές γίνονται από τους ίδιους τους Πομπιανούς
• Κυρίαρχο στοιχείο στα άρματα είναι η τοπική και πλούσια μυθολογία μας
• Σημαντικά στοιχεία είναι η έντονη κοινωνική και πολιτική σάτιρα
• Το \”Γαϊτανάκι\”
• Το εντυπωσιακό κάψιμο του \”βασιλιά-καρνάβαλου\”
• Το γέλιο, η χαρά, η διασκέδαση.
Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία λοιπόν, διατηρούμε το χιούμορ, την καλαισθησία αλλά και την ευπρέπεια και συνεχίζουμε την προσπάθεια της στήριξης του θεσμού όλοι μαζί.
Φέτος οι άνθρωποι από τον πολιτιστικό σύλλογο Πόμπιας μας υπόσχονται άφθονο γέλιο καθώς την επιμέλεια της παρουσίασης έχει αναλάβει ο γνωστός σε όλους Στάθης Μονιάκης, που με τα ανέκδοτα του θα δώσει άλλο τόνο στην εκδήλωση, ενώ για 2η συνεχή χρονιά θα υπάρχει συμμετοχή από την καρναβαλική ομάδα Dransdorfer company, της Γερμανίας. Σας περιμένουμε, λοιπόν όλους να ξεφαντώσετε στο πλούσιο αποκριάτικο πρόγραμμα του Δήμου Φαιστού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook