Άκαρπη η πρωϊνή διαδικασία του Κονκλαβίου τη δεύτερη ημέρα: Η καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα έβγαλε ξανά μαύρο καπνό το μεσημέρι της Τετάρτης, και οι καρδινάλιοι θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις μέχρι να αναδειχθεί ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει τα δύο τρίτα των ψήφων.

Οι προσκυνητές και τουρίστες είχαν αρχίσει να επιστρέφουν το πρωί, παρά τη βροχή, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Το μεσημέρι, ενώ αναμενόταν ο καπνός, η πλατεία ήδη είχε γεμίσει.

11 φωτογραφίες
Οι εκτιμήσεις των πρακτορείων στοιχημάτων (όση αξία μπορεί να έχει αυτό) δίνουν ως επικρατέστερο τον Ιταλό καρδινάλιο Άντζελο Σκόλα αλλά το τι έχει μεσολαβήσει μετά το «έξω όλοι» κάτω από τις τοιχογραφίες του Μικελάντζελο δεν το γνωρίζει κανείς.

Οι 115 καρδινάλιοι είχαν ψηφίσει για πρώτη φορά το βράδυ της Τρίτης, από την οποία και δεν αναμενόταν ούτως ή άλλως αποτέλεσμα. Από την Τετάρτη οι καρδινάλιοι θα ψηφίζουν τέσσερις φορές την ημέρα, δύο το πρωί αρχίζοντας στις 10:30 (ώρα Ελλάδος) και δύο το απόγευμα αρχίζοντας στις 17:40 (ώρα Ελλάδος). Ο καπνός είναι προκαθορισμένο να βγαίνει στις 13:00 και 20:00 (ώρα Ελλάδος).

Ωστόσο, εάν ο ποντίφικας εκλεγεί νωρίτερα (στην πρώτη από τις δύο ψηφοφορίες που διεξάγονται κάθε φορά), ο καπνός δεν θα «περιμένει» τα δύο σταθερά «ραντεβού», και θα βγει άμεσα για να ηχήσουν στη συνέχεια χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της Ρώμης.

To πρωί, oι καρδινάλιοι παρακολούθησαν λειτουργία στην Καπέλα Παολίνα και έπειτα επέστρεψαν στην Καπέλα Σιστίνα για να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις για την επόμενη ψηφοφορία.

Το μεσημέρι, μετά το δεύτερο μαύρο καπνό, οι καρδινάλιοι επιστρέφουν στα διαμερίσματα της Σάντα Μάρτα και θα γευματίσουν πριν επιστρέψουν στην Καπέλα Σιστίνα μετά τις πέντε.in.gr