Πάνω από 2.200 γουρούνια βρέθηκαν νεκρά μια από τις σημαντικότερες πηγές νερού στη Σαγκάη, ανέφεραν τη Δευτέρα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων στην Κίνα, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρύπανσης και ασφάλειας τροφίμων.

Τα νεκρά ζώα πιθανότατα απορρίφθηκαν στον ποταμό Huangpu στην επαρχία Zhejiang και ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί.

«Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και να τα απομακρύνουμε όλα από το νερό καθώς υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης», τόνισε η Xu Rong, διευθύντρια του Γραφείου Περιβαλλοντικής Προστασίας στη Σαγκάη.

Σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της τη Δευτέρα η κυβέρνηση της Σαγκάης διευκρίνισε ότι εργάτες συνεχίζουν να συλλέγουν νεκρά γουρούνια από τον ποταμό και ότι ελέγχει συνεχώς την ποιότητα των υδάτων αν και μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί μόλυνση.

Η ρύπανση των υδάτων από φυτοφάρμακα, χημικά και μη επεξεργασμένα λύματα, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στην Κίνα σήμερα.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να επενδύσει 850 δισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία για να βελτιώσει το σύστημα προμήθειας νερού.

Η είδηση για τον εντοπισμό των νεκρών γουρουνιών το Σαββατοκύριακο άρχισε να κυκλοφορεί πολύ γρήγορα στα Social Media, με τους μπλόγκερ να ασκούν έντονη κριτική στις Αρχές για το γεγονός ότι άργησαν να ανταποκριθούν.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook