Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες οι δύο από τους τέσσερις Κρητικούς που συνελήφθησαν ως εμπλεκόμενοι στα κυκλώματα των «νονών» της νύχτας.

Πρόκειται για τους δύο από το Μυλοπόταμο, 48 και 43 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι με βάση τη δικογραφία είχαν βοηθητικό ρόλο στην προμήθεια και μεταφορά των εκρηκτικών και των όπλων από την Κρήτη στην Αθήνα.

Και οι δύο στη διάρκεια της πολύωρης απολογίας τους ενώπιον της 5ης ανακρίτριας Πειραιά αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που σχεδίαζε και εκτελούσε συμ- βόλαια θανάτου, βομβιστικές επιθέσεις και εκβιάσεις επιχειρηματιών.

Οι δύο Κρητικοί αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης 5000 ευρώ έκαστος, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη δικογραφία δεν προκύπτουν συνομιλίες των δύο με τους «αρχηγούς» της συμμορίας αλλά έχουν καταγραφεί τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν με τον 53χρονο συγχωριανό τους, ο οποίος θεωρείται «πρωτοπαλίκαρο» των «νονών» και κυρίως του φερόμενου ως εγκέφαλου στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή, Περικλή Παναγόπουλου.

Σημειώνεται ότι ο 48χρονος είχε συλληφθεί στη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης ενώ κατευθυνόταν από το χωριό του στο ποιμνιοστάσιο του, ενώ ο 43χρονος παραδόθηκε λίγες ώρες αργότερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου.

Σήμερα απολογούνται οι άλλοι δύο Κρητικοί

Σήμερα θα απολογηθούν ενώπιον της 5ης ανακρίτριας Πειραιά οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι Κρητικοί, ο 36χρονος Ηρακλειώτης και ο 53χρονος Μυλοποταμίτης, οι οποίοι με βάση τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ΕΥΠ είχαν «αναβαθμισμένο» ρόλο στην οργάνωση.

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ – Ευ. Καρεκλάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook