Μία ακόμα εκπαιδευτική ημερίδα- ενημερωτική ομιλία, με θέμα «Προσπάθεια Εφαρμογής Πολιτικής μη Καπνίσματος στα Σχολεία» θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, αύριο Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 στις 14.30 το μεσημέρι στο 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.

Ομιλητής της εκπαιδευτικής ημερίδας, που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, θα είναι ο ιατρός Πνευμονολόγος- Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Νίκος Τζανάκης.

Η ως άνω ημερίδα εντάσσεται στα Προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας στα σχολεία της Κρήτης για το κάπνισμα, που υλοποιεί η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σε όλους τους νομούς της Κρήτης, σε συνεργασία με τη Δ/ντρια Πνευμονολογίας ΠΑΓΝΗ και υπεύθυνη του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος στο ΠΑΓΝΗ κ. Ιωάννα Μητρούσκα, το Δ/ντή Πνευμονολογίας και υπεύθυνο του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος του Γ.Ν.Η. Βενιζέλειο- Πανάνειο κ. Γεώργιο Μελέτη, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και τους υπευθύνους Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανά νομό. Δράση η οποία σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, υπό την εποπτεία του Υποδιοικητή κ. Γιώργου Νεοφώτιστου, στο πλαίσιο της εφαρμογής δράσεων πρόληψης και προαγωγής υγείας στα σχολεία της χώρας, που υλοποιεί το Υπουργείο Υγείας με στόχο την πρόληψη του καπνίσματος.

Η θεματολογία των εκπαιδευτικών ομιλιών περιλαμβάνει πρόγραμμα εκπαίδευσης για το κάπνισμα στα σχολεία, ποσοστά εθισμού εφήβων και ενηλίκων στην Ελλάδα, τις επιπτώσεις του καπνίσματος, αντιμετώπιση της νόσου του καπνίσματος, τις θέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το Κάπνισμα, ενώ ακολουθεί συζήτηση πάνω στο θέμα.

Μετά την ολοκλήρωση κάθε εκπαιδευτικής ομιλίας, παραχωρείται εκπαιδευτικό υλικό στους καθηγητές για την ενημέρωση των μαθητών στα σχολεία.