Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος κατηγορείται από την γαλλική κυβέρνηση για φοροδιαφυγή, ίδρυσε μία εταιρεία συμμετοχών στο Βέλγιο, όπου οι φόροι είναι σαφώς χαμηλότεροι σε σχέση με την πατρίδα του. Σε επίσημα έγγραφα που κατατέθηκαν στις 8 Μαρτίου αναφέρεται ότι ο Γάλλος ηθοποιός ίδρυσε μία εταιρεία που θα επενδύει σε άλλες εταιρείες.

Η Holding 2712, ο διακριτικός τίτλος της οποίας αναφέρεται στα γενέθλιά του που είναι στις 27 Δεκεμβρίου, θα έχει έδρα της την πόλη Εστεμπουί στα βελγικά σύνορα, που απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από την Νεσέν, το χωριό όπου πρόσφατα αγόρασε σπίτι.

Η Νεσέν βρίσκεται κοντά στα γαλλικά σύνορα. Είναι ένα χωριό 2.800 κατοίκων, μεταξύ των οποίων και η οικογένεια Μιλιέζ, ιδιοκτήτες της γαλλικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Auchan και των καταστημάτων αθλητικών ειδών Decathlon.

Ο Ντεπαρντιέ ενεπλάκη σε διαμάχη με την γαλλική κυβέρνηση για την επιβολή φόρου 75% στους πλουσίους κατηγορώντας την ότι ποινικοποιεί την επιτυχία.

Οι κάτοικοι του Βελγίου δεν καταβάλλουν αντίστοιχο φόρο — ο οποίος στη Γαλλία επιβάλλεται τώρα σε πρόσωπα με περιουσιακά στοιχεία που ξεπερνούν το 1,3 εκατομμύριο ευρώ. Επίσης οι Βέλγοι δεν καταβάλλουν φόρο επί των πωλήσεων μετοχών.

Η διαμάχη του Ντεπαρντιέ με την γαλλική κυβέρνηση για το συγκεκριμένο θέμα είναι και ο λόγος που τον οδήγησε να ζητήσει και να λάβει την ρωσική υπηκοότητα.

 

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook