Επίθεση κατά της άκρας αριστεράς και της άκρας δεξιάς εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε ημερίδα της ΟΝΝΕΔ με θέμα τη βία των άκρων που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη, στο Μουσείο της Ακρόπολης και στην οποία συμμετείχαν νεολαίες κεντροδεξιών κομμάτων από όλη την Ευρώπη.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την άποψη ότι η «αριστερά συναντά την αναρχία, με τον λαϊκισμό να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο και η άκρα δεξιά δηλητηριάζει τον κόσμο και τα δύο άκρα τροφοδοτούν το ένα το άλλο και δηλητηριάζουν την κοινωνία».

Ο πρωθυπουργός ζήτησε την καταδίκη των φαινομένων βίας, επισημαίνοντας πως σε αντίθετη περίπτωση «αν της δώσουμε χώρο θα διαλύσει την κοινωνία».

Σημείωσε, δε, ότι: «Δεν φοβούμαστε να αντιπαρατεθούμε σε όσους προτάσσουν τη βία γιατί αν εμείς κάνουμε καλά τη δουλειά μας οι ακραίοι δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης».

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε αισιόδοξος πως η Ελλάδα θα βγει από την κρίση. «Να είστε σίγουροι ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, θα βγει κερδισμένη από τη μάχη» τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως καμία χώρα δεν είναι καταδικασμένη αν δεν υποκύψει στη μοίρα της.

Ο κ. Σαμαράς παραδέχτηκε πως η Ελλάδα περνάει δύσκολες ώρες, τόνισε όμως πως «η κυβέρνηση και η κοινωνία έχει αποφασίσει να μην υποκύψουν σε όσους μας ήθελαν τελειωμένους».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook