Έκτακτο Eurogroup την Παρασκευή για την Κύπρο ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Ντάισελμλουμ ανακοίνωσε στο twitter πως το Eurogroup θα γίνει στις 17:00 (ώρα Βρυξελλών).

Την ίδια ώρα, ο κύπριος πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης αναχωρώντας για τις Βρυξέλλες, όπου θα βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την Πέμπτη και την Παρασκευή, δήλωσε: «Χρειάζεται υπομονή και θα δείτε ότι η σκληρή δουλειά φέρνει καλά αποτελέσματα».

Στις Βρυξέλλες, ο Ν.Αναστασιάδης θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον Ζ.Μπαρόζο της Κομισιόν και τον Μ.Ντράγκι της ΕΚΤ.

Ειδικότερα, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και με πολλούς ηγέτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το θέμα της Κύπρου θα συζητηθεί στο περιθώριο της Συνόδου, είπε γερμανός κυβερνητικόες αξιωματούχος στο Reuters.

Σόιμπλε: Το πρόβλημα είναι οι τράπεζες

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την Τετάρτη ότι η Κύπρος δεν έχει οξύ πρόβλημα ρευστότητας και η λύση στα προβλήματά της πρέπει να αναζητηθεί στην υπερβολική έκθεση του τραπεζικού συστήματός της.

«Ξέρουμε ότι η Κύπρος δεν έχει οξύ πρόβλημα ρευστότητας. Η κυβέρνηση της Κύπρου έχει δηλώσει πως δεν υπάρχουν προβλήματα με τη ρευστότητα για τους επόμενους μήνες», είπε.

«Από την άλλη πλευρά, ξέρουμε πως οι κυπριακές τράπεζες, στο σύνολό τους, έχουν έναν όγκο που βρίσκεται υπερβολικά ψηλά σε σχέση με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν», σημείωσε και προσέθεσε πως «πρέπει να αναζητήσουμε τη λύση σ\’ αυτή την υπερβολική έκθεση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook