Παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Ενέργειας και Δόμησης του ΥΠΕΚΑ  κ. Κουρουζίδη , της Ειδικής Επιθεωρήτριας Περιβάλλοντος της Ειδικής Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων κ. Ποδαρά, του κ. Μέρκου Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος Ενέργειας και Δόμησης και του κ. Καρακότσου  και Υπηρεσιακών Παραγόντων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης πραγματοποιήθηκε σήμερα η κατεδάφιση παράνομου κτίσματος στην περιοχή της Αμνισού  του Ηρακλείου όπου για 16 χρόνια καταλάμβανε χώρο  όχι μόνον σε περιοχή αιγιαλού αλλά και σε συμβολή ρέματος. Η κατεδάφιση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της τελεσίδικης  απόφασης που επέβαλαν τα δικαστήρια.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιος Δεικτάκης μετά την συνάντησή του με τον κ. Κουρουζίδη και τους Ειδικούς Επιθεωρητές του υπουργείου, στις υποθέσεις που έχουν τελεσιδικήσει και δεν εισχωρεί πλέον κανένα ένδικο μέτρο  για την ανατροπή τους, ο Νόμος θα επιβάλλεται άμεσα, χωρίς καμία εξαίρεση. Τόνισε δε για άλλη μια φορά ότι δεν είναι δυνατόν κάποιοι να καταπατούν τον αιγιαλό, και ενώ υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις να παραμένουν στη θέση τους αυθαίρετες κατασκευές. «Σε κάθε περίπτωση θα εφαρμόζουμε το Νόμο και στους οικονομικά εύρωστους, και στους οικονομικά αδύναμους».

Αύριο όπως σημείωσε ο κ. Δεικτάκης, θα συνεχιστεί η επιβολή του Νόμου και θα πραγματοποιηθεί αφαίρεση των υπαίθριων κατασκευών που υπάρχουν  στον αιγιαλό ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή των Μαλλίων. Είναι μια υπόθεση που επίσης έχει τελεσιδικήσει και μάλιστα σε επίπεδο Αρείου Πάγου.