Πρόβλημα στους κόλπους της ΝΔ προκαλεί το «όχι» βουλευτών του κόμματος κατά την ψηφοφορία για άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Πρόβλημα στους κόλπους της ΝΔ προκαλεί το «όχι» βουλευτών του κόμματος κατά την ψηφοφορία για άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Οι τρεις ψήφοι «κατά» της άρσης της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη, που καταγράφηκαν στην πρωινή ψηφοφορία, ήταν του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Εμμ.Κεφαλογιάννη, του υφυπουργού Αθλητισμού και βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Ι.Ιωαννίδη καθώς και του βουλευτή Βοιωτίας του κόμματος Ι.Καράμπελα.

Ο κ. Κεφαλογιάννης σε δηλώσεις του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αιτιολόγησε τη στάση του λέγοντας ότι επέλεξε την αρνητική ψήφο ώστε να δώσει στον κ. Κασιδιάρη «την ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη μέσα στη Βουλή κάτι που δεν έκανε εδώ και μήνες», ενώ προσέθεσε ότι «αν η ψήφος του παρεξηγείται ως άφεση αμαρτιών, τότε ασφαλώς και δεν είναι».

Ερωτηθείς αν ήταν συνειδητή η στάση του απάντησε ότι«συνειδητή είναι η πράξη καταδίκης, συνειδητή δεν είναι η πράξη της ψήφου».

Έσπευσε επίσης να δηλώσει ότι «η ΝΔ καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται, από τα άκρα δεξιά και από τα άκρα αριστερά». 

Πάντως, κύκλοι της ΝΔ «άδειαζαν» τον κ. Κεφαλογιάννη υπογραμμίζοντας ότι η στάση του κόμματος ήταν κατηγορηματικά αντίθετη και ξεκάθαρη κατά της πράξης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Από τη Νέα Δημοκρατία επισημάνθηκε ότι η θέση του κόμματος είναι καθαρή και σαφής απέναντι στο θέμα και καταγράφηκε και κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή, αλλά και στην ψηφοφορία στην Ολομέλεια, της οποίας το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικά υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Κασιδιάρη. 

Τέλος, σχολιάστηκε και το «παρών» που επέλεξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ.Κρεμαστινός, ο οποίος ερωτηθείς δήλωσε ότι προσήλθε στο τέλος της ψηφοφορίας για τις άρσεις των ασυλιών του κ. Κασιδιάρη και του βουλευτή της ΝΔ Μ.Ταμήλου και «δεν γνώριζε το θέμα».

Η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας των βουλευτών είναι φανερή, ονομαστική ψηφοφορία, και στο κάθε ψηφοδέλτιο εκείνος που ψηφίζει αναγράφει το όνομά του.

 

in.gr