Ένας νεαρός στρατιώτης λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου στην πόλη Παρατσινάρ, στην περιφέρεια Κουράμ, επειδή διατηρούσε "παράνομο δεσμό" με μια κοπέλα από την περιοχή.

Ο Ανουάρ ουντ Ντιν, 27 ετών, είχε αποσπαστεί για διάστημα δύο ετών στο Παρατσινάρ, την κυριότερη πόλη μιας περιοχής που συνορεύει με το Αφγανιστάν.

Κατόπιν μετατέθηκε στο Κασμίρ, όμως πρόσφατα επέστρεψε στην πόλη για να συναντήσει την αγαπημένη του, την Ιντιζάρ Μπίμπι, 19 ετών. Οι δύο νέοι φέρονται να γνωρίστηκαν την εποχή που ο Ανουάρ φρουρούσε ένα φυλάκιο κοντά στο σπίτι της κοπέλας.

"Το κορίτσι έφυγε από το σπίτι του την Δευτέρα και συναντήθηκε με τον Ανουάρ Ντιν όπου τους είδαν οι χωρικοί", δήλωσε ο Μουνίρ Χουσέιν, ο επικεφαλής του τοπικού τζίργκα, δηλαδή του συμβουλίου της φυλής, που καταδίκασε τον στρατιώτη σε θάνατο.

"Θέσαμε υπό κράτηση το κορίτσι και πήγαμε το αγόρι στο τοπικό νεκροταφείο όπου τον λιθοβολήσαμε και τον θάψαμε", πρόσθεσε. Σύμφωνα με άλλη πηγή πάντως, η σορός του παραδόθηκε στο τοπικό νοσοκομείο.

Ο Ντιν εκτελέστηκε την Τρίτη από 40-50 κατοίκους της περιοχής, αφού κρίθηκε ένοχος για μοιχεία. Κυβερνητικός αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του είπε ότι το τζίργκα επέβαλε τη θανατική ποινή, δια τουφεκισμού, και στην Ιντιζάρ -μολονότι η κοπέλα αρνείται ότι διατηρούσε σχέσεις με τον στρατιώτη.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν η 19χρονη έχει ήδη εκτελεστεί και η τύχη της παραμένει άγνωστη.

Στις επτά περιφέρειες των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν, μια περιοχή που θεωρείται προπύργιο των Ταλιμπάν και άλλων οργανώσεων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, τα τοπικά συμβούλια, τα αποκαλούμενα τζίργκα ή παντσαγιάτ αποφασίζουν για δικαστικά θέματα με βάση τις τοπικές παραδόσεις και συχνά επιβάλουν σκληρές ποινές, ιδίως όταν δικάζουν γυναίκες.

Ο Χουσέιν είπε ότι το τζίργκα ζήτησε από το στρατό να του παραδώσει έναν άλλο στρατιώτη, τον Σάιφ Ουλάχ, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε βοηθήσει το ζευγάρι.

protothema.gr