Σε συμφωνία για τους όρους εντολής προς τον ανεξάρτητο οίκο, προκείμενου να διερευνήσει την εφαρμογή της νομοθεσίας για το «ξέπλυμα» χρήματος στη Κύπρο, κατέληξαν σήμερα οι διαπραγματεύσεις του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών με τους εκπρόσωπους της τρόικας.

Ο οίκος που θα επιλεγεί θα διερευνήσει το θέμα σε συνεργασία με την επιτροπή Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης .

Ήδη οι όροι έχουν σταλεί σε έξι οίκους και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσφορών, θα αποφασιστεί ποιος θα είναι ο οίκος που θα αναλάβει τη διερεύνηση.

Σύμφωνα με την απόφαση του Γιούρογκρουπ, η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία επί της δανειακής σύμβασης, πριν από το τέλος του μήνα.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Γερούν Ντάισεμπλουμ, την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Γιουρογκρουπ με θέμα την οικονομική κατάσταση της Κύπρου.

\”Ξέρουμε ότι η Κύπρος δεν έχει οξύ πρόβλημα ρευστότητας», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Παράλληλα, ανέφερε ότι η λύση στα προβλήματά της πρέπει να αναζητηθεί στην υπερβολική έκθεση του τραπεζικού συστήματός της.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook