Απάντηση στον αντιδήμαρχο Χανίων κ. Νίκο Ξυνίδη αναφορικά με το θέμα της Πλατείας Δικαστηρίων έδωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού Δήμος Ενεργών Πολιτών κ. Τάσος Βάμβουκας.

Στην απάντηση αναφέρονται τα παρακάτω:

"Σχετικά με  το θέμα της πρόσφατης τσιμεντοποίησης της Πλατείας Δικαστηρίων, δημοσιοποιήσαμε  ως   Δημοτική Παράταξη  την στάση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, παραθέσαμε τα γεγονότα και τις θέσεις μας.  Ο αντιδήμαρχος κ. Ξυνίδης αντί ουσιαστικής απάντησης προέβη σε προσωπική επίθεση κατά του  επικεφαλής της παράταξης  κ. Βάμβουκα,  παραθέτοντας ανακρίβειες και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Δεν θα υποκύψουμε  στον πειρασμό να  του απαντήσουμε με ανάλογο τρόπο,  αλλά  θα του πούμε μόνο ότι,  σχετικά με   τους ισχυρισμούς του  ότι ο κ. Βάμβουκας δεν αντέδρασε στην απόφαση αλλά  απλώς δεν ψήφισε,  αποδίδοντάς του  έλλειψη πολιτικού σθένους να συζητά τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο,  του συνιστούμε να ανατρέξει στα μαγνητοφωνημένα πρακτικά του Δ.Σ. της  31-1-2013 όπου καταγράφεται η αντίδραση του κ. Βάμβουκα.  Αφού  διαπιστώσει τους ανακριβείς ισχυρισμούς του,  ελπίζουμε να βρει ο ίδιος το σθένος να διαψεύσει δημόσια τον εαυτό του.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι                                                     

Βάμβουκας Αναστάσιος

Κουρούσης Χαράλαμπος

Αλεξανδράκης Νεκτάριος"