Από την Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων γνωστοποιείται ότι με την υπ΄αριθμ. οικ.8523/12-03-2013 (ΑΔΑ: ΒΕΔ27ΛΚ-6ΗΧ) Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη, καθορίσθηκε περιμετρική ζώνη Επιβατηγών Δημοσίας Χρήσης Αυτοκινήτων (ταξί) στον Δήμο Χανίων, εντός της οποίας θα εφαρμόζεται τιμολόγιο 1 (μονή ταρίφα) και αλλαγή σε τιμολόγιο 2 (διπλή ταρίφα) εκτός αυτής, όπως παρακάτω: 

1. Από το κέντρο της πόλης των Χανίων προς τα δυτικά έως και τον σηματοδότη της Χρυσής Ακτής δεξιά προς τη θάλασσα και αριστερά στην οδό Πυθίας έως και τον κόμβο Βαμβακόπουλου.

Από το κέντρο της πόλης των Χανίων προς τα νότια έως και την εθνική οδό από τον κόμβο Βαμβακόπουλου έως τον κόμβο Νεροκούρου συμπεριλαμβανομένης της οδού Νεροκούρου δεξιά (Αγίου Σαράντα – Κατσαφαριανά) και από τη διασταύρωση Ξυλοκαμάρας επί της οδού 25ης Μαρτίου έως τη διασταύρωσή της με τη Λεωφόρο Καραμανλή (ψυγεία-φωτεινός σηματοδότης).

Από το κέντρο της πόλης των Χανίων προς ανατολάς έως και την οδό Καράγιωργα στη σύνδεσή της με την οδό Ακρωτηρίου (5η Μεραρχία) Βλητές.

Από το κέντρο της πόλης των Χανίων προς τα βορειοδυτικά Ακρωτηρίου έως και τη διασταύρωση Κουνουπιδιανών προς το Αεροδρόμιο και αριστερά έως και την κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου. Οι οικισμοί Κουμπλελή, Άγιος Ματθαίος και ΣΟΔΥ θεωρούνται εντός της περιμετρικής ζώνης. 

2. Για το τιμολόγιο στο Αεροδρόμιο Χανίων και στον λιμένα Σούδας όπως παρακάτω:

Από το Αεροδρόμιο Χανίων ως σημείο εκκίνησης θα ισχύει τιμολόγιο 2  (διπλή ταρίφα) έως τα όρια της περιμετρικής ζώνης, εντός της οποίας θα εφαρμόζεται τιμολόγιο 1 (μονή ταρίφα), το οποίο θα αλλάζει εκ νέου σε τιμολόγιο 2 εάν το ΕΔΧ συνεχίσει τη πορεία του εκτός ορίων περιμετρικής ζώνης. Από το Αεροδρόμιο προς κάθε περιοχή του Ακρωτηρίου θα ισχύει διπλή ταρίφα.

Από το Αεροδρόμιο Χανίων ως σημείο εκκίνησης και διέλευση μέσω Δημοτικής Ενότητας Σούδας, θα ισχύει τιμολόγιο 2 μέχρι τη διακλάδωση προς την 5η Μεραρχία. Από το σημείο εκείνο και μέχρι την έξοδο προς την Εθνικό Οδό (Βιοτεχνικό Πάρκο) θα ισχύει μονή ταρίφα.

Από τον λιμένα της Σούδας ως σημείο εκκίνησης θα ισχύει διπλή ταρίφα έως τα όρια της περιμετρικής ζώνης.

Προτεινόμενη ενιαία τιμή 18 ευρώ για το Αεροδρόμιο Χανίων από και προς το κέντρο της πόλης των Χανίων.

Προτεινόμενη ενιαία τιμή 10 ευρώ για το λιμάνι Σούδας (μαζί με τα extra) από και προς το κέντρο της πόλης των Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook