Την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσε η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε ημερίδα της ΟΝΝΕΔ, όπου εξαπέλυσε βολές κατά της άκρας αριστεράς αλλά και κατά της άκρας δεξιάς.

Το ΚΚΕ αναφέρει ότι «η ομιλία του πρωθυπουργού περί άκρων αποτελεί μια χυδαία προπαγανδιστική προσπάθεια να κρύψει την αντιδραστική θεωρία \”νόμος και τάξη\”, τον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή σε βάρος του λαού, των εργαζόμενων, των αγροτών και αυτοαπασχολούμενων που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους σε συνθήκες κρίσης» αναφέρεται σε σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού».

Παράλληλα, αναφέρει ότι «είναι επίσης πασίγνωστο ότι το λαϊκό κίνημα δεν έχει καμία σχέση και είναι στον αντίποδα με τη φασιστική δημαγωγία και τις ρατσιστικές επιθέσεις τής κατά τον πρωθυπουργό λεγόμενης \”ακροδεξιάς\”. Ο λαός συσπειρωμένος να αντιμετωπίσει την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και της εργοδοσίας».

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η άκρα αριστερά συναντά την αναρχία, με τον λαϊκισμό να αποτελεί τον συνδετικό τους κρίκο». Αναφερόμενος στην άκρα δεξιά σημείωσε ότι «συστηματικά καλλιεργεί τη μισαλλοδοξία και δηλητηριάζει τις κοινωνίες».

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook