Στον απόηχο της εκλογικής αναμέτρησης που δεν ανέδειξε κανέναν πραγματικό νικητή και ενώ ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος (Pd) Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αποδείξει ότι μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας, παρά τις αρνητικές προβλέψεις, ο άλλοτε αντίπαλός του στις εσωκομματικές εκλογές, Ματέο Ρέντζι, ετοιμάζει το…κοστούμι του.

Ο νεαρός δήμαρχος της Φλωρεντίας, που διεκδίκησε την ηγεσία του Pd, έχοντας την υποστήριξη, κυρίως, των νέων ηλικιακά ψηφοφόρων, ανοίγει για πρώτη φορά τα χαρτιά του και δηλώνει πρόθυμος να αναλάβει το κόμμα, αν αποτύχει ο Μπερσάνι κι επομένως τεθεί θέμα διαδοχής.

«Θα σώσει την Ιταλία;», αναρωτιέται ο ιταλικός Τύπος κι εκείνος σπεύδει να απαντήσει πως «ας το πούμε έτσι: αν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες, τότε εγώ είμαι διατεθειμένος να θέσω την υποψηφιότητά μου».

Όπως δήλωσε, σε συνέντευξή του στο περιοδικό L’Espresso, έχει ήδη προετοιμάσει ένα πλάνο, ένα «Job act» όπως το χαρακτηρίζει, που θα αφορά σε θέματα εργασίας και πρόκειται να παρουσιάσει σύντομα.

Παρά τον αέρα ανανέωσης, που αναμένεται να φέρει στο «σκουριασμένο» Δημοκρατικό Κόμμα, ο Ρέντζι τονίζει πως δεν σκοπεύει να αλλάξει το Pd. «Έμεινα στο κόμμα και με τον Μπερσάνι, όχι μόνο γιατί είμαι πιστός στην παράταξη, αλλά και επειδή πιστεύω ότι για την Ιταλία είναι χρήσιμο να υπάρχουν δύο μεγάλα κόμματα: δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι ο καθένας μπορεί να κάνει το δικό του κομματάκι».

Επίκαιρος και με χιουμοριστική διάθεση, πάντως, σχολίασε την αργοπορία στην λήψη απόφασης για την επόμενη πολιτική κίνηση, λέγοντας πως «κάνουν λιγότερο χρόνο να εκλέξουν Πάπα, παρά πρωθυπουργό!».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook