«Οργανωμένο έγκλημα» χαρακτήρισε την υπόθεση της Siemens, με δηλώσεις του στο flashnews.gr ο Πρόεδρος της Επιτροπής της Siemens και βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Σ.Βαλυράκης μετά την κατάθεση πρότασης, την οποία υπογράφουν 84 βουλευτές του Κινήματος προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ.Φίλιππο Πετσάλνικο, σύμφωνα με την οποία ζητείται να έρθει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που ερευνούσε το σκάνδαλο της Siemens στην ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση.

Όπως δήλωσε στο flashnews.gr ο κ.Βαλυράκης:

«Νομίζω ότι έπρεπε να έρθει (το πόρισμα) και έχει καθυστερήσει κιόλας. Με την συζήτηση στην Ολομέλεια θα ξεκινήσουν οι περαιτέρω διαδικασίες διότι όπως ξέρετε υπάρχει παραπομπή η οποία απειλείται, για τα υπηρεσιακά αδικήματα των Υπουργών της τελευταίας κυβέρνησης.

Οι επόμενες κινήσεις είναι να ακολουθηθεί η ομόφωνη πρόταση του πορίσματος της επιτροπής η οποία εξέτασε αυτή την ιστορία για περίπου 11 μήνες και κατέληξε με ομοφωνία των κομμάτων και των συμμετεχόντων βουλευτών, στην συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την παραπέρα διερεύνηση των αδικημάτων που περιέχονται στον νόμο περί ευθύνης Υπουργών, δηλαδή ευθύνες που δεν έχουν παραγραφεί .»

Με τον τρόπο αυτό, την ερχόμενη εβδομάδα –κατά πάσα πιθανότητα- θα έρθει το πόρισμα στην ολομέλεια και θα απομένει νέα πρόταση, αυτή τη φορά από 30 βουλευτές, οι οποίοι θα ζητούν τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την περαιτέρω έρευνα του σκανδάλου.

Σύμφωνα άλλωστε με πληροφορίες, το Μαξίμου έχει ανάψει το πράσινο φως ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, πράγμα που σημαίνει ότι η σύσταση προανακριτικής είναι θέμα χρόνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook