Την πρώτη δημόσια ανοιχτή ομιλία του μετά τις εκλογές του Ιουνίου και την απόφαση της ΔΗΜΑΡ για συμμετοχή στην κυβέρνηση, θα πραγματοποιήσει, στις 19:30 σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, στο Σινέ Κεραμεικός.

Πρόκειται για μία ομιλία εφ’ όλης της ύλης, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στη θέση που θα πάρει επισήμως ο Φώτης Κουβέλης επί του ζητήματος της Κεντροαριστεράς και της συγκρότησης του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, απαντώντας τρόπον τινά στις αιτιάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου το τελευταίο διάστημα, ακόμα και περί κοινής εκλογικής καθόδου.

Με τους επιτελείς της Αγίου Κωνσταντίνου να προϊδεάζουν για μία «ομιλία έκπληξη», πάντως, με αγωνία αναμένεται και ο… απολογισμός που θα επιχειρήσει ο Φώτης Κουβέλης για τα πεπραγμένα της τρικομματικής κυβέρνησης που μετρά ήδη εννέα μήνες ζωής, αλλά και για όσα θεωρεί ότι πέτυχε η Δημοκρατική Αριστερά, συμμετέχοντας στο σχήμα όλο αυτό το διάστημα. Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο πρόεδρος του κόμματος θα μιλήσει για το απαραίτητο σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, περιγράφοντας το δικό του όραμα και τις «ράγες πάνω στις οποίες πρέπει να βαδίσει η ελληνική οικονομία», όπως χαρακτηριστικά λένε συνεργάτες του. Ιδιαίτερο βάρος θα δώσει σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, και ειδικότερα στα θέματα προστασίας των αδύναμων στρωμάτων και δη των ανέργων. Ιδιαίτερη θα είναι η αναφορά του και στην Ανάπτυξη, επιχειρώντας να σκιαγραφήσει τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να κινηθεί η αναπτυξιακή διαδικασία στην χώρα.

Τέλος, ο κ. Κουβέλης αναμένεται να αναφερθεί διεξοδικά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά και από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα την Ιταλία, ενώ θα επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται. Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, ο κ. Κουβέλης θα κάνει λόγο για «παλινωδίες» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τις πρόσφατες αναφορές του από τον Ομπάμα μέχρι τον Τσάβες και από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ως τον Γκράμσι και τη Ρόζα Λούξεμπουργκ…

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook