Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε την Τετάρτη την εκλογή του Αργεντινού Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο ως επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, απευθύνοντας τις «πιο θερμές ευχές του» στον «πρώτο Πάπα από την Αμερικανική ήπειρο».

«Εξ ονόματος των Αμερικανών, η Μισέλ  και εγώ στέλνουμε τις θερμές ευχές μας στην Αυτού Αγιότητα τον Πάπα Φραγκίσκο τη στιγμή που ανέρχεται στο θρόνο του Αγίου Πέτρου, και στο αξίωμα του Ποντίφικα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ομπάμα.

«Ως υπέρμαχος των φτωχών και των πλέον ευάλωτων ανάμεσά μας, θα συνεχίσει να μεταφέρει το μήνυμα της αγάπης και της συμπόνιας που έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον κόσμο για πάνω από 2.000 χρόνια», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Ως πρώτος Πάπας από την Αμερικανική ήπειρο, η εκλογή του καταδεικνύει επίσης τη δύναμη και τη ζωτικότητα μιας περιοχής που επηρεάζει όλο και περισσότερο τον κόσμο μας, και όπως τα εκατομμύρια των ισπανόφωνων Αμερικανών, εμείς στις Ηνωμένες Πολιτείες αισθανόμαστε την ίδια χαρά για αυτή την ιστορική ημέρα», διαβεβαιώνει ο κ. Ομπάμα.

«Όπως ακριβώς έχω εκτιμήσει τη συνεργασία μας με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ, χαίρομαι ιδιαίτερα που θα συνεργαστώ με την Αυτού Αγιότητα στην προαγωγή της ειρήνης, της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας για τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την πίστη τους», σημειώνει ο Αμερικανός πρόεδρος.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook