Η Περιφέρεια Κρήτης είναι υποψήφια για τα διεθνή βραβεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) για τη λειτουργία, την ανάπτυξη και την δωρεάν παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης-πρόληψης αλλά και εξετάσεων από τις δύο Κινητές Μονάδες προληπτικής ιατρικής: της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας για τις γυναίκες, και της Κινητής Μονάδας Προληπτικής Οδοντιατρικής για τα παιδιά.
Μέσα από εκατοντάδες υποψήφιους δημόσιους φορείς απ’ όλο τον κόσμο, η Περιφέρεια Κρήτης προκρίθηκε στον τελευταίο γύρο αξιολόγησης, αφού εκτιμήθηκε η κοινωνική διάσταση και η καινοτόμος δράση των δύο Κινητών της Μονάδων σε κάθε γωνιά τις Κρήτης, αλλά και τα γύρω νησιά.
Το πρόγραμμα του Ο.Η.Ε. για τη βράβευση φορέων που παρέχουν υπηρεσίες προς τους πολίτες σκοπό έχει να αναδείξει σημαντικά επιτεύγματα που πραγματοποιούνται παγκοσμίως. Έτσι προωθείται ο ρόλος, ο επαγγελματισμός και η προβολή φορέων παροχής δημόσιων υπηρεσιών και ενθαρρύνεται η υποδειγματική λειτουργία τους σε διεθνές επίπεδο.
Τα βραβεία του Ο.Η.Ε. αποτελούν την πιο έγκυρη διεθνή αναγνώριση αριστείας στον τομέα της παροχής δημόσιων υπηρεσιών. Η απονομή θα γίνει την “Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών για τις Δημόσιες Υπηρεσίες” τον προσεχή Ιούνιο.
Αξίζει να σημειωθεί η στενή συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης στις κοινωνικές αυτές δράσεις με Δήμους, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους της Κρήτης, το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, τους Γιατρούς του Αιγαίου τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, Πολιτιστικούς Συλλόγους και ΜΚΟ, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλους φορείς του  νησιού.
 «Οι κοινωνικές δράσεις τις Περιφέρειας Κρήτης αποτελούν παράδειγμα καλών πρακτικών σε διεθνές επίπεδο που συμβάλλουν ουσιαστικά και συστηματικά στην ενημέρωση αλλά και την πρόληψη σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες Η πρόκριση της υποψηφιότητάς μας στον τελικό για το βραβείο του ΟΗΕ σημαίνει ότι εκτιμάται θετικά η πρωτοβουλία αυτή. 

Με τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις κοινωνικές αυτές υπηρεσίες, δωρεάν,. ειδικά σήμερα που η ανάγκη είναι μεγαλύτερη από ποτέ » δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook