Άρωμα Κρήτης και γεύσεις από την Κρήτη είχε η φετινή παρουσία του Νησιού στην μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην DETROP που έγινε 7-10 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη.
Η Περιφέρεια Κρήτης με την συνεχή στήριξη του στρατηγικού σχεδιασμού της, διοργάνωσε την παρουσίαση Κρητικών προϊόντων σε συνεργασία με 25 επιχειρήσεις σε ένα χώρο 200 m2. Στην έκθεση συμμετείχαν πάνω από 450 εκθέτες από όλη την Ελλάδα. 
Η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στους επισκέπτες που ξεπέρασαν τους 20.000 όσο και στους επίσημους προσκεκλημένους που επισκέφτηκαν την έκθεση. Μεταξύ αυτών ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης που δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τα ποιοτικά προϊόντα της Κρήτης. 
Ο βασικός στόχος του στρατηγικού σχεδιασμού από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης είναι η ανάδειξη και η προβολή της Κρητικής γαστρονομίας, των Κρητικών ποιοτικών πιστοποιημένων προϊόντων καθώς και η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας που είναι η ατμομηχανή της Ελληνικής εξωστρέφειας και της Ανάπτυξης. 
Εμπορικό ενδιαφέρον έδειξαν χώρες όπως η Αυστραλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Αμερική, η Ισπανία η Πορτογαλία, η Σλοβενία ακόμα και η Βουλγαρία για τα προϊόντα μας. Έτσι νέες δυνατότητες εξαγωγικής δραστηριοποίησης ξεκινούν με αφετηρία την έκθεση DETROP που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook