Τελευταία ενημέρωση: 17:50

Στην εξάρθρωση μιας από τις πιο \”δραστήριες\” εγκληματικές οργανώσεις προχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου ύστερα από πολύμηνες έρευνες για περιστατικά διαρρήξεων, καταστημάτων σπιτιών ακόμα και εκκλησιών, καθώς και κλοπή οχήματών..

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, η σπείρα αποτελούμενη από εναν 24χρονο Αλβανό ως εγκέφαλο, τρεις ακόμα ομοεθνείς του αλλά και έξι Έλληνες, μια γυναίκα 28 ετών και πέντε άτομα, ηλικίας από 19 έως 35 ετών, είχαν διαπράξει 180 κλοπές  από τον Μάιο του 2011 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2012.

Η πολυεθνική σπείρα δεν έκανε \”διακρίσεις\” και στην κυριολεξία είχε βάλει στο μάτι ότι μπορούσε να πουληθεί και είχε αξία, από δίκυκλα – είχε αφαιρέσει 47 από ισάρριθμα θύματα- κοσμήματα, ηλεκτρονικά είδη, αλλά και μετρητά από σπίτια, καταστήματα και παγκάρια εκκλησιών.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 85.000 ευρώ, ενώ οι φθορές που προκλήθηκαν ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ

Οι αστυνομικοί εξάρθρωσαν τη σπείρα όταν συνέλαβαν τον 24χρονο εγκέφαλο της οργάνωσης καθώς έναν ακόμα Αλβανό και κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, τη συλλογή γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων προέκυψε ότι μαζί με ακόμα 8 συνεργούς είχαν διαπράξει μέσα σε πάνω από ένα χρόνο τις 180 κλοπές.

Επόμενο στάδιο στην υπόθεση είναι η έκδοση ενταλμάτων για τη σύλληψη των 8 ακόμα ατόμων, καθως οι δύο βρίσκονται ήδη στη φυλακή

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σ΄ αυτή, έχοντας δομημένη και διαρκή δράση, με διακριτούς ρόλους ο καθένας και με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη εγκληματικών πράξεων. Εξιχνιάστηκαν, εκατόν σαράντα μία (141) υποθέσεις αξιόποινων πράξεων, οι οποίες τελέστηκαν στο Ρέθυμνο, από τον μήνα Μάιο του έτους 2011 έως και τον Οκτώβριο του έτους 2012.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω χρονικό διάστημα διαπράχθηκαν, από την εν λόγω οργάνωση, εβδομήντα (77) κλοπές – διαρρήξεις και έξι (6) απόπειρες σε καταστήματα – γραφεία, σαράντα έξι (46) κλοπές μοτοσικλετών, μία (1) αυτοκινήτου, επτά (7) κλοπές από Ιερούς Ναούς, δυο (2) αρπαγές τσαντών, ένας (1) εμπρησμός οχήματος και μια (1) απόπειρα ληστείας

Ειδικότερα, ύστερα από την πολύμηνη μεθοδική και εμπεριστατωμένη προανάκριση, που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου για τις ανωτέρω πράξεις αλλά και κατόπιν της αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων εγκληματολογικών δεδομένων (αποτυπώματα, DNA, βιντεοληπτικό υλικό κ.λ.π), προέκυψε ότι έχουν διαπραχθεί από τους ανωτέρω δράστες ηλικίας, από 19 έως 35 ετών.

Αρχικά οι έξι (6) είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με δομημένη και διαρκή δράση, ενώ στην συνέχεια εντάχθηκαν και οι υπόλοιποι, όπου ενεργώντας κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση με την ίδια ή και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά προέβησαν στην διάπραξη αξιόποινων πράξεων.

Μέρος των κλαπέντων αντικειμένων βρέθηκε, κατασχέθηκε και αφού αναγνωρίσθηκε από τους παθόντες, αποδόθηκε σ΄ αυτούς.

Δύο από τους δράστες κρατούνται ήδη σε καταστήματα προσωρινής κράτησης για την διάπραξη όμοιων αδικημάτων.

Η σχηματισθείσα σε βάρος δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook