Κορυφώνονται στο Δήμο Χανίων μας οι εκδηλώσεις της Αποκριάς, με το τριήμερο αποκριάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. -Κ.Α.Μ., σε συνεργασία με το Εμπορικό -Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, το Σύλλογο Εστίασης Νομού Χανίων και τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων υπό τον τίτλο \’\’Δώσε Χρώμα στην Πόλη\’\’ και οι οποίες ξεκινάνε σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 16 Μαρτίου.

Το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων περιλαμβάνει χορό και μουσική και παράλληλες αποκριάτικες εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης των Χανίων (πλατεία Δημοτικής Αγοράς, πλατεία Δικαστηρίων, Πλατεία 1866, παλιά πόλη, νέο πεζόδρομο οδών Τσουδερών και Μουσούρων, κ.α.) όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Δημαρχείο Χανίων, παρουσία του αντιπροέδρου της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., κ. Νικόλαου Βλαζάκη, του εκπροσώπου του Εμπορικού συλλόγου Χανίων κ. Γιάννη Χίνου και του Προέδρου του Συλλόγου Εστίασης, κ. Μιχάλη Μπουρδαντωνάκη.

«Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ως στόχο να δώσουν τη δυνατότητα στους δημότες και επισκέπτες της πόλης μας, μικρούς και μεγάλους, να ξεφαντώσουν και να διασκεδάσουν, ξεχνώντας τα προβλήματα της καθημερινότητας» ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων προσθέτοντας ότι «οι εν λόγω εκδηλώσεις θα έχουν και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα των Χανίων».

Από την πλευρά του Ο κ. Βλαζάκης ανέφερε ότι «η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. σαν αναπόσπαστο κομμάτι του Δήμου Χανίων στηρίζει τις εκδηλώσεις που δίνουν χρώμα στην πόλη, στηρίζουν την επιχειρηματικότητα και κάλεσε όλους τους πολίτες τις ημέρες αυτές να αφήσουν τα προβλήματα πίσω τους, να πάρουν τα παιδιά τους και να διασκεδάσουν».

«Άποψη και πεποίθηση μας είναι όταν οι φορείς συνεργάζονται, οι πολίτες το εκτιμούν και συμμετέχουν και αυτό θα μας δώσει δύναμη να συνεχίσουμε τέτοιες πρωτοβουλίες όπου μαζί με το Δήμο και τους καταστηματάρχες προσπαθούμε να δώσουμε ένα τόνο χαράς», ανέφερε ο κ. Χίνος.

Τέλος ο κ. Μπουρδανωνάκης κάλεσε όλα τα καταστήματα εστίασης να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, όλους τους Χανιώτες να έρθουν στις εκδηλώσεις και να αναβιώσουν το έθιμο της αποκριάς και ευχαρίστησε το Δήμο Χανίων και όλους τους φορείς που συμμετέχουν στην διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 14 Μαρτίου, Ώρα έναρξης: 18.00
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με δωρεάν διαδρομές για όλους που θα πραγματοποιήσει το «Μετρό των Χανίων»-τρενάκι και θα μεταφέρει πολυάριθμες ομάδες ντυμένες με χρώματα στους «σταθμούς» πάρτι της διαδρομής, στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης στις οδούς Χατζημιχάλη Γιάνναρη – Σκαλίδη – Μαργουνίου – Κυδωνίας – Πλατεία 1866 – Νικολάου Πλαστήρα – Ανδρέα Παπανδρέου – Πλατεία Δικαστηρίων – Χ. Πλουμιδάκη – ΤΖανακάκη με αφετηρία και τερματικό σταθμό την Δημοτική Αγορά και από τις 21.00 το βράδυ στα καφέ, μπαρ και εστιατόρια που συμμετέχουν, διοργανώνοντας αποκριάτικα πάρτι.

Παρασκευή 15 Μαρτίου, Ώρα έναρξης: 18.00
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν δωρεάν διαδρομές, για μικρούς και μεγάλους, με το «Μετρό των Χανίων» – όπως ονομάζεται το αποκριάτικο τρενάκι που θα μεταφέρει καρναβαλικές ομάδες ντυμένες με χρώματα στα σημεία-«σταθμούς» που θα υπάρχουν αποκριάτικα πάρτι από τα καταστήματα εστίασης. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης περιλαμβάνει τις οδούς Χατζημιχάλη Γιάνναρη – Σκαλίδη – Μαργουνίου – Κυδωνίας – Πλατεία 1866 – Νικολάου Πλαστήρα – Ανδρέα Παπανδρέου – Πλατεία Δικαστηρίων – Χ.Πλουμιδάκη – Τζανακάκη, με αφετηρία και τερματικό σταθμό την Δημοτική Αγορά. Μετά τις 21.00 το βράδυ οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στην Παλιά Πόλη των Χανίων στα καφέ – μπαρ και εστιατόρια που συμμετέχουν στη δράση διοργανώνοντας ξεχωριστά αποκριάτικα πάρτι.

Παράλληλες αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Πλατεία 1866
Την ίδια ημέρα και ώρα 18.30 το απόγευμα διοργανώνεται, στην πλατεία 1866, ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι, με ζογκλερικά – ταχυδακτυλουργικά – σχοινοβατικά και μαγικά κόλπα, και πολλή μουσική μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Max FM, που θα ακουστεί σε όλη την πόλη. Ο σταθμός θα εκτελέσει το πρόγραμμά του με μουσική και μηνύματα από την πλατεία ενώ θα πλαισιωθεί και από τις ακόλουθες δραστηριότητες:

 Πειρατικό τσίρκο
Oμάδα ακροβατών και μουσικών (με ακορντεόν, τρομπέτα, κόντρα μπάσο, κιθάρα και γιουκαλίλι με ζωντανή μουσική θα ξεκινήσει την εκδήλωση και θα δώσει δύο παραστάσεις στις 19.00 και 20.30).
 Παρέλαση τρένου του Δήμου με καρναβαλιστές
 Χορός tango από ομάδα χορευτών (σχολή Δημήτρης και Φρύνη) στις 20.00

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει πάγκος με κεράσματα στο κέντρο της πλατείας, που θα προσφέρουν οι καταστηματάρχες της περιοχής.

Σάββατο 16 Μαρτίου, Ώρα έναρξης: 12.00 το μεσημέρι
Αποκριάτικο πάρτι στην οδό Τσουδερών με ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους και Dj’s, σε ένα μουσικό ξεφάντωμα με πολλά χρώματα. Η εκδήλωση του Σαββάτου θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα με στόχο την ενίσχυση των κοινωνικών και φιλανθρωπικών δομών του δήμου μας.

«Γιορτάζουμε παρέα τα κούλουμα» την Καθαρά Δευτέρα: στο Άλσος των Αγίων Αποστόλων
Τέλος, κάλεσμα σε όλους τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα, στις 18 Μαρτίου και ώρα 11.00 το πρωί, στο άλσος των Αγίων Αποστόλων απηύθυνε ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης τονίζοντας ότι ο Δήμος έχει φροντίσει για να εορταστούν τα κούλουμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με πολύ κέφι προσθέτοντας ότι θα είναι η πρώτη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Καθαρά Δευτέρα στους Αγίους Αποστόλους, μετά την παραχώρηση της κυριότητας του ακινήτου στο Δήμο Χανίων.

«Μουσικά, χορευτικά, αθλητικά δρώμενα με πολλές εκπλήξεις και σαρακοστιανοί μεζέδες εγγυώνται ότι θα περάσουμε πολύ όμορφα τα κούλουμα με σύμμαχο μας τον καλό καιρό που προβλέπεται ότι θα έχουμε» κατέληξε ο Δήμαρχος Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook