Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, έστειλε σήμερα, Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013, επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Κων/νο Μουσουρούλη, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, και την Υπουργό Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, όπου επισημάνει την ανάγκη ανάπτυξης του αλιευτικού τουρισμού, σύμφωνα με το Ν. 4070/2012 (10-4-2012, ΦΕΚ 82 Α), τόσο για την ενίσχυση του αλιευτικού εισοδήματος, όσο και για τη διαφοροποίηση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος.

Αφορμή για το έγγραφο του κ. Βουλγαράκη ήταν η από 14/2/2013 επιστολή που κοινοποίησε προς τους άνω Υπουργούς ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Νομού Χανίων, όπου εκφράζεται η αγωνία των Επαγγελματιών Αλιέων της Περιοχής για την 6-μηνη προθεσμία έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος (άρθρο 181, παρ. 3) από την θέση σε ισχύ του Νόμου, το οποίο θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την λήψη της Ειδικής Άδειας Αλιευτικού Τουρισμού. Ο κ. Βουλγαράκης υπογραμμίζει σχετικά την ανάγκη άμεσης έκδοσης του παραπάνω Προεδρικού Διατάγματος αφού, προκειμένου να υλοποιηθεί ο Αλιευτικός Τουρισμός στη χώρα μας, είναι απαραίτητο ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να πραγματοποιηθούν όλες οι διαδικασίες αδειοδότησης και οι πιθανές παρεμβάσεις στα σκάφη.

Συμμεριζόμενος την ανησυχία των Επαγγελματιών Αλιέων της Περιοχής μας, ο κ. Βουλγαράκης τονίζει επίσης ότι ο τουριστικός τομέας αποτελεί την μοναδική οικονομική δραστηριότητα που βοηθάει στην ανάπτυξη του τόπου και στη μείωση της ανεργίας στο Νομό μας. Υπογραμμίζει ακόμα, ότι μέσα στην κρίση που βιώνουμε, αποτελεί καθήκον όλων να στηρίξουμε και να προωθήσουμε όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αυτός το τομέας, στον οποίο ανήκει και ο αλιευτικός τουρισμός, σημαντικός παράγοντας στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Τέλος, ο κ. Βουλγαράκης ζητάει από τους άνω Υπουργούς να επισπεύσουν την διαδικασία έκδοσης του άνω Προεδρικού Διατάγματος, διότι ο κίνδυνος απώλειας της φετινής περιόδου είναι πλέον ορατός – αφού η προαναφερόμενη προθεσμία έχει παρέλθει πριν από 4 μήνες, και βρισκόμαστε σήμερα μπροστά στην έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook